Тихановська повідомила про неофіційну зустріч із Зеленським у Литві

Тихановська повідомила про неофіційну зустріч із Зеленським у Литві
Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська повідомила, що мала неофіційну зустріч з президентом Володимиром Зеленським у Литві два дні тому.

Неофіційна зустріч з Президентом України відбулася під час його візиту до Литви. Про це вона заявила в інтерв’ю "Сьогодні".

Білоруська опозиціонерка також наголосила, що перебуває на зв’язку з представниками уряду України.

Я одного разу зустрічалася онлайн з паном Кулебою, позавчора ми перетиналися з паном Зеленським на заході у Литві, - повідомила Тихановська.

Вона наголосила, що підтримка України вкрай відчутна, навіть попри те, що офіційних зустрічей з представниками держави вона не мала.   

Ви прийняли стільки білорусів - десятки тисяч білорусів. Допомагає Україна і з працевлаштуванням, і з легалізацією білорусів. Тобто всіляко робить нам крок назустріч, але вони розуміють білорусів, тому що самі пройшли через це. І нехай ще не було офіційних зустрічей на найвищому рівні, але цю щоденну підтримку ми відчуваємо. І те, що Україна приєднується до санкцій Євросоюзу, свідчить про те, що Україна – з білоруським народом, - додала очільниця білоруської опозиції.

Зауважимо, що Світлана Тихановська – головна опозиційна кандидатка на виборах у Білорусі минулого року, вона кинула виклик чинному і правлячому більше 20 років Олександру Лукашенку. Наразі, через політичну ситуацію в країні змушена проживати у Литві.

Нагадаємо, що Зеленський 6-7 липня перебував у Литві. У межах робочого візиту президент України зустрівся із президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою.
 

Читайте також
Лукашенко може шантажувати Україну присутністю російських військ - Тихановська Лукашенко може шантажувати Україну присутністю російських військ - Тихановська
Тихановська наголосила, що режим Лукашенка може використовувати присутність російських військ на території Білорусі для шантажу України та західних сусідів. На її думку, загрози можуть бути найрізноманітніші.
З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео) З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)
Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні акції протесту проти російського впливу у Європі.
Loading...
Load next