На Луганщині спостерігається гострий дефіцит питної води

На Луганщині спостерігається гострий дефіцит питної води
У низці населених пунктів Луганської області воду подають не частіше ніж один раз на два дні. В деяких же районах постачання відбувається лише раз на тиждень.

На окупованій частині Луганської області мешканці скаржаться на дефіцит питної води, оскільки її постачання обмежила окупаційна влада. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (МінТОТ).

В умовах аномальної спеки, це може впливати на катастрофічне погіршення якості води, оскільки нерівномірна подача води призводить до застоювання, виникнення бактерій та поширення інфекційних захворювань серед населення, - повідомляють у міністерстві.

Зокрема, на території міста Хрустальний (Красний Луч) подача питної води здійснюється за графіком від одного до двох разів на тиждень до графіка "через день" в залежності від району міста. Проте, у місті Голубівка, селах Донецьке та Голубівське постачання питної води для населення відбувається лише раз на тиждень, а в місті Кадіївка — частково раз на 2-3 дні.

Також відомо, що на території Алчевська, де спостерігається один із найбільш забруднених показників питної води, заявлене водопостачання через день, проте за наявною інформацією воно відсутнє кілька діб поспіль.

У міністерстві наголосили, що такі дії окупаційної влади є прямим порушенням Державних санітарних норм та правил й критично впливають на якість питної води на непідконтрольній Україні території.

Читайте також
Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну
Група нідерландських прокурорів та слідчих готові приїхати в Україну для напрацювання кроків у справі збитого малазійського Боїнга МН17.
"Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео) "Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео)
Президент Зеленський вважає повернення окупованих територій і їхніх жителів назад до складу України лише питанням часу.
Росія розпочинає масштабні військові навчання на території окупованого Криму Росія розпочинає масштабні військові навчання на території окупованого Криму
Російські навчання відбудуться на 20 полігонах та триватимуть з 9 серпня до 15 вересня.
Loading...
Load next