Українського легкоатлета виключили з олімпійської збірної після критики ФЛАУ

Українського легкоатлета виключили з олімпійської збірної після критики ФЛАУ
Український легкоатлет Ігор Главан не візьме участі в Олімпіаді-2020. Таке рішення прийняли після критики спортсмена керівництва Федерації легкої атлетики та звинуваченнях у корупції.

Спортивний арбітражний суд подовжив термін дискваліфікації легкоатлета Ігоря Главана через вживання допінгу у 2017 році. Про це повідомляє пересслужба ФЛАУ.

Переглянувши справу, Спортивний арбітражний суд ухвалив рішення збільшити строк дискваліфікації Ігоря Главана до трьох років та анулювати результати, показані ним, починаючи з 25 липня 2017 року, - йдеться у повідомленні. 

У 2017 році Ігоря Главана обвинуватили у вживанні допінгу та відсторонили від професійного спорту на 2 роки. Сам легкоатлет стверджує, що допінг тоді він не вживав, а справу проти нього сфабрикували. До того ж спортсмен звинуватив керівництво ФЛАУ і тренерів збірної в корупції.

Після цього керівництво ФЛАУ звернулося до правоохоронців, Національного антидопінгового центру України та Athletics Integrity Unit із заявою про перевірку викладених фактів.

Спортсмен мав би представляти Україну у спортивній ходьбі на 50 км. У ФЛАУ зазначили, що дискваліфікованого атлета замінить Валерій Літанюк, який йшов у світовому топлисті наступним і був затверджений Виконкомом ФЛАУ до резервного складу учасників офіційної делегації. 

Нагадаємо, що Олімпійські ігри в Токіо пройдуть з 23 липня по 8 серпня.

Читайте також
Олімпійські зустрічі 2020: лучниця Марченко поділилася враженнями від виступу у Токіо (відео) Олімпійські зустрічі 2020: лучниця Марченко поділилася враженнями від виступу у Токіо (відео)
Чемпіонка Європи зі стрільби з лука Вероніка Марченко поділилася своїм одкровенням про відразу до спорту. Проаналізувала попередню Олімпіаду-2016 та цьогорічні Ігри. Розповіла у яких умовах проживали українські спортсмени під час змагань у Токіо. Також згадала про те, чи планує брати участь у наступній Олімпіаді в Парижі.
Українець Горуна став бронзовим призером Олімпійських Ігор з карате Українець Горуна став бронзовим призером Олімпійських Ігор з карате
Українець не пройшов у "золотий" фінал, проте здобув "бронзу". У півфіналі він програв одиному із найтитулованіших каратистів світу італійцеві Луїджі Бузі.
Український дзюдоїст Хаммо зупинився за крок від "бронзи" на Олімпіаді-2020 Український дзюдоїст Хаммо зупинився за крок від "бронзи" на Олімпіаді-2020
У поєдинку за третє місце українець поступився росіянину Тамерлану Башаеву.
Loading...
Load next