Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Білодід виборола "бронзу" (відео)

Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Білодід виборола "бронзу" (відео)
Для України це перша медаль у дзюдо на Олімпійських іграх з 2008 року, а також перша в історії України олімпійська медаль в жіночому дзюдо.

Українська дзюдоїстка Дар'я Білодід завоювала "бронзу" у вазі до 48 кілограмів на Олімпійських іграх у Токіо. Це перша нагорода для України на цій Олімпіаді.

Білодід - перша українська дзюдоїстка, яка пройшла у півфінал турніру з дзюдо.

У чвертьфіналі українська спортсменка перемогла представницю Португалії Катаріну Косту, завдяки чому здобула можливість поборотися за медаль.

У півфіналі українка зустрілася з чемпіонкою світу-2017 і своєю принциповою суперницею Фуною Тонакі з Японії.

На жаль, битва чемпіонок, завершилася для Білодід поразкою. Японка в додатковий час провела прийом на утримання і виграла іппоном.

За бронзову медаль Дар'я боролася з Широю Рішоні з Ізраїлю. Українка виграла в кінцівці основного часу, провівши прийом на утримання. Після завершення поєдинку українська спортсменка не стримала сліз.

Зазначимо, що Дар'я Білодід відома українська дзюдоїстка. У 17 років 11 місяців Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу в історії дзюдо. Вона добула першу золоту нагороду чемпіонату світу в історії українського жіночого дзюдо. Вже за рік повторила своє досягнення і стала дворазовою чемпіонкою світу. Також Дар'я здобула золото на ІІ Європейських іграх.

Відео "Суспільне". 

 

Читайте також
Третя медаль для України на Олімпіаді-2020: "бронзу" здобули стрільці у змішаному змаганні Третя медаль для України на Олімпіаді-2020: "бронзу" здобули стрільці у змішаному змаганні
Українські стрільці вибороли першу медаль. Змішані командні змагання зі стрільби дебютують в олімпійській програмі саме у Токіо.
Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020 Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020
У пресслужбі телеканалу запевнили, що не зробили цього, оскільки необхідно було виконати комерційні зобов’язання перед рекламодавцями.
Українець встановив новий національний та олімпійський рекорд, а також виступить у фіналі Українець встановив новий національний та олімпійський рекорд, а також виступить у фіналі
Цього разу своїми успіхами потішив український плавець Михайло Романчук. Він становив новий національний та олімпійський рекорд у запливах на 800 метрів вільним стилем.
Loading...
Load next