"Дизель шоу" потрапило у скандал через расистські та гомофобні жарти (відео)

"Дизель шоу" потрапило у скандал через расистські та гомофобні жарти (відео)
В одному з номерів гумористичного шоу актори висміяли темношкірого хлопця, який, за сценарієм номеру мав знятися в нібито новому українському фільмі Netflix в образі Тараса Бульби.

Український блогер Віктор Вемуна звинуватив гумористичну програму "Дизель шоу" в расизмі та гомофобних жартах. Чоловіка обурила ситуація, яка трапилась в одному із номерів проєкту - темношкірих людей вважають об'єктами насмішок. Про це Вемуна повідомив на своїй сторінці у соціальні мережі Instagram, прикріпивши до посту відео в якому він пояснює усю ситуацію.

Відомо, що у лютому організатори запросили його та сестру знятися у номері, де висміюють темношкірих. Однак, переможець шоу "Розсміши коміка" Віктор Вемуна відмовився від цієї пропозиції, оскільки у сценарії прочитав, що його герой називається "Тарас-папуас".

Проте, номер де висміюють нові стандарти і толерантність Netflix, жарти про темношкірих та представників ЛГБТ-спільноти, хоч і без участі Вемуна, та все ж вийшов в ефірі розважального шоу

 У своєму зверненні Віктор заявив, що відмовляється розуміти всіх тих людей, які погодилися взяти участь у подібному проєкті. Окрім цього хлопець зазначив, що не звернув би на це особливої уваги, якби це не мало прямого стосунку до нього самого.

Доти, поки з головних гумористичних сцен країни будуть нестися жарти про те, що наш колір шкіри – згорілий білий, доти таке буде нестися і на вулицях. 50-70% українців дивиться ваше шоу. І завтра, коли у них запитає дитина, чому цей дядько такий чорний, вони дадуть відповідь, що він підгорів. І коли ці діти підуть у школу, вони будуть називати всіх чорних навколо копченими, - зазначив Вемуна.

Зауважимо, що на расистський скандал навколо "Дизель шоу" відреагували українські зірки, зокрема alyona alyona, Джамала та Олександра Заріцька, які підтримали Віктора.

Ось так буває в нашій країні в 2021 році. У мене немає слів…, - зазначила солістка гурту KAZKA Олександра Заріцька.

Читайте також
Скандал у "Дизель шоу": актори відповіли на звинувачення в расизмі та гомофобії (відео) Скандал у "Дизель шоу": актори відповіли на звинувачення в расизмі та гомофобії (відео)
В "Дизель Шоу" відповіли на критику расистського та гомофобного номеру під назвою "Тарас-Папуас".
Скандал між Кароліною Ашіон та Міністром культури згадали у американському виданні Скандал між Кароліною Ашіон та Міністром культури згадали у американському виданні
У матеріалі американського видання журналісти згадали не лише ситуацію з расизмом щодо Ашіон, а нещодавній скандал із "Дизель шоу".
Расистський скандал: в УХЛ хокеїста вилучили з майданчика через ганебний жест (відео) Расистський скандал: в УХЛ хокеїста вилучили з майданчика через ганебний жест (відео)
Форвард Кременчука Андрій Денискин достроково покинув лід через расистський жест. На нього чекають дисциплінарні санкції.
Loading...
Load next