Зеленський розкритикував хресну ходу УПЦ МП у Києві через відсутність масок у вірян

Зеленський розкритикував хресну ходу УПЦ МП у Києві через відсутність масок у вірян
Президента обурило те, що десятки тисяч людей були без масок.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував хресну ходу вірян Української православної церкви Московського патріархату, яка відбулась 27 липня з нагоди річниці хрещення Київської Русі. Він наголосив на тому, що велика кількість людей була без захисних масок.

Про це він розповів 28 липня на всеукраїнському форумі «Україна 30. Децентралізація». 

Вчора у нас була хода, 55 тисяч людей. Я розумію, що це свято, але я від київської влади не бачив комунікації. Бояться комунікувати, не хочуть людям сказати прямо — будьте обережні. 55 000 приїхали до Києва, більшість — літні люди. Вони повинні були йти всі в масках, хоча б так. Я масок там не бачив. Невже це так складно? - заявив Зеленський.

Володимир Зеленський зазначив, що учасників організовано звозили автобусами, проте потрібно було подумати про більш безпечні умови проведення "хресної ходи".

А те, що в Лаврі та біля Лаври люди ночували, яка велика кількість літніх людей. Якщо організовується така хода, то треба організувати, де люди ніч проводять, щоб люди були в масках. У них навіть не було питної води, поліція роздавала, – наголосив глава держави.
 

Зазначимо, що 27 липня УПЦ Московського патріархату вивела на вулиці столиці понад 55 000 людей, а у самій церкві заявили про понад 350 000. У Києві тимчасово перекрили рух у день заходу, а правоохоронці перейшли на посилене патрулювання.

Читайте також
Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців
Громадяни України, які повністю вакциновані можуть подорожувати Бельгією та Данією. За інформацією міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, ці країни зберегли право безвізового режиму.
Дітям "ковідну тисячу" даватимуть на позашкільну освіту Дітям "ковідну тисячу" даватимуть на позашкільну освіту
Дітям в Україні дозволять витрачати тисячу гривень від держави за вакцинацію проти коронавірусу на позашкільну освіту.
З 6 грудня в Україні скоротиться термін дії жовтих COVID-сертифікатів: нові правила карантину З 6 грудня в Україні скоротиться термін дії жовтих COVID-сертифікатів: нові правила карантину
У жовтій зоні зараз перебувають Кіровоградська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області, в помаранчевій — Закарпатська та Полтавська області.
Loading...
Load next