Українець Кохан впевнено вийшов у фінал змагань із метання молота на Олімпіаді

Українець Кохан впевнено вийшов у фінал змагань із метання молота на Олімпіаді
Третій день легкоатлетичних змагань на Олімпіаді-2020 в Токіо розпочався з кваліфікації у чоловічому метанні молота. Один з двох українців пройшов до фіналу.

Українець Михайло Кохан успішно пройшов кваліфікацію з метання молота, відправивши у другій спробі снаряд на 78,36 м. У нього вийшов другий результат у групі A та тепер він виступить у фіналі.

Зокрема, 20-річний представник Запоріжжя в першій своїй спробі метнув молот на 76,82 м, а в другій на 78,36 м, кваліфікаційний норматив для прямого виходу в фінал – 77,50 м. Зауважимо, що у групі А лише двоє спортсменів зуміли кинути молот за 77,5 м – крім Кохана, це зробив француз Квентін Бігот.

У групі В трьом спортсменам вдалося перевершити результат Кохана. Проте, він з п'ятим результатом все одно вийшов у фінал. Ще одному українцеві Глібові Піскунову не вдалося пройти у фінал. Він виконав найкращу свою спробу на 73,84 м.

Фінал у метанні молота запланований на середу, 4 серпня.

Зазначимо, що Україна мала бути представлена у цій дисципліні трьома атлетами, однак за кілька днів до Олімпійських ігор стало відомо про відсторонення Михайла Гаврилюка. 

Читайте також
Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020 Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020
У пресслужбі телеканалу запевнили, що не зробили цього, оскільки необхідно було виконати комерційні зобов’язання перед рекламодавцями.
Кольори символізують надію та віру: олімпійська збірна України представила нову форму (фото) Кольори символізують надію та віру: олімпійська збірна України представила нову форму (фото)
На п'єдестал пошани на Олімпіаді-2020, яка цього року відбудеться у Токіо, українські олімпійці підійматимуться у ніжній синьо-жовтій палітрі, що символізує надію і віру.
Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Білодід виборола "бронзу" (відео) Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Білодід виборола "бронзу" (відео)
Для України це перша медаль у дзюдо на Олімпійських іграх з 2008 року, а також перша в історії України олімпійська медаль в жіночому дзюдо.
Loading...
Load next