Обвинувачені у викраденні активістів Майдану можуть вийти на волю

Обвинувачені у викраденні активістів Майдану можуть вийти на волю
Обидва обвинувачені вже переховувались від органів слідства: один ㅡ кілька місяців, інший ㅡ 6 років.

Сергій Мисливий та Іван Новотний, які обвинувачуються у справі про викрадення й катування майданівців Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, можуть вийти на свободу 7 серпня.

Про це повідомили в ГО «Адвокатська дорадча група»

Справу по Мисливому і Новотному відклали на невизначений термін. Дві бокові судді у відпустці. Повторний авторозподіл не ініціювали. Завтра обвинувачені вийдуть на волю. План спрацював, - ідеться у повідомленні.

Зазначають, що 21 липня колегія суддів Білоцерківського суду під головуванням Ірини Дубановської ініціювала зміну підсудності у справі, яку вже визначав до того апеляційний суд. 

Обидва обвинувачені переховувались від органів слідства. Один кілька місяців, інший більш успішно - 6 років, — зазначила прокурорка Юлія Малашич.

Адвокатка потерпілого Сергія Вербицького Євгенія Закревська заявила, що до затримання Мисливий переховувався під чужим паспортом і його відстеження і затримання в березні 2020 року "було нетривіальною задачею для правоохоронців"

З березня 2020 року, Сергій Мисливий та Іван Новотний перебувають під вартою. Зараз їм інкримінують участь у злочинній організації, яка була створена для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, безпосередньо викрадення і катування Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, також перешкоджання мирним зібранням - Євромайдану.

До того ж, Мисливому інкримінується вбивство Юрія Вербицького, а також використання та підбурювання до підробки офіційних документів, зокрема, паспорта громадянина України.

Зазначимо, що 21 січня 2014-го львів'янин Юрій Вербицький зник разом з іншим учасником Майдану Ігорем Луценком. 22 січня тіло Вербицького з ознаками тортур знайшли у лісі поблизу столиці. Юрію Вербицькому було 50 років.

Читайте також
Двоє обвинувачених у викраденні активістів Майдану вийшли на волю Двоє обвинувачених у викраденні активістів Майдану вийшли на волю
Іван Новотний та Сергій Мисливий — обвинувачені у викраденні та катуванні Ігоря Луценка, Владислава Іваненка, Юрія Вербицького в січні 2014 року, унаслідок чого останній помер.
Екскомандир "Беркута" отримав підозру щодо вбивств мітингувальників на Майдані Екскомандир "Беркута" отримав підозру щодо вбивств мітингувальників на Майдані
Дії колишнього командира роти призвели до тяжких наслідків. Правоохоронці вимагають, аби підозрюваного взяли під варту.
Справи Євромайдану: суд виніс перший реальний вирок "беркутівцям" за розгін мітингувальників Справи Євромайдану: суд виніс перший реальний вирок "беркутівцям" за розгін мітингувальників
Шевченківський суд міста Києва оголосив вирок і засудив до трьох років позбавлення волі "беркутівців" Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня за розгін Євромайдану, який трапився в ніч проти 30 листопада 2013 року.
Loading...
Load next