Веслувальниця Лузан здобула "бронзу" для України на Олімпіаді в Токіо (відео)

Веслувальниця Лузан здобула "бронзу" для України на Олімпіаді в Токіо (відео)
У веслуванні на байдарках і каное спортсменка з Івано-Франківська Людмила Лузан виборола для України 12-ту олімпійську медаль.

Українка Людмила Лузан на цьогорічних Олімпійських Іграх в Токіо виграла бронзову медаль на змаганні в одиночному веслуванні на каное. Вранці 5 серпня спортсменка фінішувала третьою у фіналі на дистанції у 200 метрів з результатом 47.034 секунди, обійшовши при цьому на 0.08 секунди польську спортсменку і чинну чемпіонку Європи Дороту Боровську.

Зокрема, 24-річна українка виграла також і  два свої попередні заїзди, окрім неї такий ж результат показала лише американська спортсменка Невін Гаррісон, яка вважалася головною фавориткою на цій дистанції. Вона фінішувала з результатом 45,932 секунди.

Так у перших в історії перегонах на Олімпійських іграх у жіночому каное-спринті на подіум підіймуться спортсменки з США, Канади та України.

  • Невін Гаріссон (США) - 45.932 сек
  • Лоренс Вінсент-Ляпонт (Канада) - 46.786
  • Людмила Лузан (Україна) - 47.034

Лузан виборола для України першу медаль у веслуванні на Олімпійських іграх у Токіо. Проте, Людмила Лузан ще візьме участь у змаганнях у веслуванні на каное-двійці у парі з Анастасією Четверіковою на 500 метрів, яке відбудеться вже завтра, 6 серпня. Фінальні змагання відбудуться 7 серпня.

Відео заїзду було опубліковане у Telegram-каналі "Новина".

Нагадаємо, що учора, 4 серпня, український борець з греко-римської боротьби Жан Беленюк здобув перше олімпійське “золото” та приніс Україні довгоочікувану перемогу. У фіналі токійської Олімпіади борець здолав триразового призера чемпіонатів світу - угорця Віктора Лорінца.

Читайте також
Борчиня Черкасова здобула для України бронзову нагороду на Іграх в Токіо Борчиня Черкасова здобула для України бронзову нагороду на Іграх в Токіо
Чергова перемога для України у боротьбі на Олімпіаді-2020 - борчиня Алла Черкасова здобула олімпійську "бронзу".
Третя медаль для України на Олімпіаді-2020: "бронзу" здобули стрільці у змішаному змаганні Третя медаль для України на Олімпіаді-2020: "бронзу" здобули стрільці у змішаному змаганні
Українські стрільці вибороли першу медаль. Змішані командні змагання зі стрільби дебютують в олімпійській програмі саме у Токіо.
Кольори символізують надію та віру: олімпійська збірна України представила нову форму (фото) Кольори символізують надію та віру: олімпійська збірна України представила нову форму (фото)
На п'єдестал пошани на Олімпіаді-2020, яка цього року відбудеться у Токіо, українські олімпійці підійматимуться у ніжній синьо-жовтій палітрі, що символізує надію і віру.
Loading...
Load next