В Україні розсекретять матеріали щодо справи про Іловайську трагедію

В Україні розсекретять матеріали щодо справи про Іловайську трагедію
У серпні 2014 року українські військові опинилися в кільці противника поблизу Іловайська. Путін запропонував їм вийти без зброї так званими "зеленими коридорами", однак російські бойовики напали на українських захисників.

Офіс генпрокурора розсекретить матеріали справи про Іловайський котел. Матеріали кримінального провадження стосуються організації та проведення бойових дій в районі міста Іловайська у серпні 2014 року. Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в Facebook у четвер, 5 серпня.

Відомо, що під час розслідування допитано понад 900 потерпілих і свідків, вилучено, оглянуто та досліджено понад 1600 бойових документів. Обсяг матеріалів кримінального провадження – понад 300 томів, з яких понад 70 із грифом обмеженого доступ.

Нами ухвалене рішення про необхідність розсекречення матеріалів кримінального провадження щодо організації та проведення бойових дій в районі міста Іловайська. Службою безпеки України вже скеровано відповідні клопотання про розсекречення документів до Генерального штабу ЗСУ та інших органів для прийняття відповідних рішень.

Наразі ми працюємо над удосконаленням офіційного вебсайту Офісу генпрокурора та маємо намір розмістити на ньому відповідний розділ, присвячений "Іловайським подіям", - повідомила Венедіктова.

Генпрокурорка також пояснила, що розслідування Іловайських подій триває у двох напрямках – вторгнення з боку РФ та вбивство українських військових, а також перевірка обставин можливого недбалого ставлення до військової служби з-поміж керівництва антитерористичною операцією: "Службою безпеки України вже направлені відповідні клопотання про розсекречення документів до Генерального штабу ЗС України та інші органи для прийняття відповідних рішень".

Суспільство має знати правду, - наголосила Венедіктова.

Нагадаємо, що у серпні 2014-го українські військові кілька разів спробували штурмом узяти Іловайськ, на той час уже захоплений бойовиками. Тоді російські збройні формування напали на українських військових, які в рамках гуманітарних домовленостей з РФ виходили з оточення по "зеленому коридору".

Це призвело до загибелі 366 українських військових, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон, 24 - зникли безвісти.

Читайте також
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла
Під час розслідування допитано понад 900 потерпілих і свідків, вилучено, оглянуто та досліджено понад 1600 бойових документів. Обсяг матеріалів кримінального провадження – понад 300 томів, з яких понад 70 із грифом обмеженого доступ.
Зеленський надав звання Героя України двом добровольцям, які загинули у 2014 році (фото) Зеленський надав звання Героя України двом добровольцям, які загинули у 2014 році (фото)
Сьогодні, 29 серпня в Україні відбуваються урочистості з нагоди Дня пам'яті полеглих захисників.
Loading...
Load next