Зеленський надав звання Героя України двом добровольцям, які загинули у 2014 році (фото)

Зеленський надав звання Героя України двом добровольцям, які загинули у 2014 році (фото)
Сьогодні, 29 серпня в Україні відбуваються урочистості з нагоди Дня пам'яті полеглих захисників.

У День пам'яті захисників України президент Володимир Зеленський поклав квіти до Дзвона пам’яті та надав звання Героя України двом військовослужбовцям, які загинули у 2014 році. Так, званням Героя України з відзначення ордена "Золота Зірка" посмертно присвоїли бійцям Горбенку Святославу і Віктору Гурняку, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Нагороди з рук президента отримали сьогодні, 29 серпня, батьки героїчно полеглих воїнів.

До пам’ятних заходів також долучилися рідні полеглих воїнів, представники Збройних Сил України, сектору безпеки й оборони, ветерани АТО/ООС, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та урядовці, - зазначається у повідомленні.

Зокрема, Святослав Горбенко загинув 3 жовтня 2014 року під час оборони Донецького аеропорту. Рятуючи травмованого побратима, він був смертельно поранений осколком танкового снаряда. Нагороду отримали батьки Святослава Горбенка Сергій Олександрович та Лариса Вікторівна. 

Також званням відзначили Віктора Гурняка, який загинув 19 жовтня 2014 року, коли під мінометним обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блок-посту поблизу селища Сміле Луганської області. Нагороду отримали його батьки Петро Степанович та Марія Мирославівна. Чоловік був родом з Львівщини та працював фотографом.

Також, після завершення церемонії вручення орденів, глава держави поклав квіти до Дзвона пам'яті.

Нагадаємо, що до річниці Іловайської трагедії посольство США в Україні закликали Росію вивести свої сили з Донбасу та наголосили, що зберігатимуть санкції до виконання РФ її зобов’язань у рамках Мінських домовленостей. 

Також Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють  на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.

Зазначимо, що внаслідок Іловайської трагедії у серпні 2014 року загинули понад 300 українських військових, ще майже стільки ж потрапили в полон, понад 400 отримали поранення.

Читайте також
В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла
Під час розслідування допитано понад 900 потерпілих і свідків, вилучено, оглянуто та досліджено понад 1600 бойових документів. Обсяг матеріалів кримінального провадження – понад 300 томів, з яких понад 70 із грифом обмеженого доступ.
В Україні розсекретять матеріали щодо справи про Іловайську трагедію В Україні розсекретять матеріали щодо справи про Іловайську трагедію
У серпні 2014 року українські військові опинилися в кільці противника поблизу Іловайська. Путін запропонував їм вийти без зброї так званими "зеленими коридорами", однак російські бойовики напали на українських захисників.
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
Loading...
Load next