Двоє обвинувачених у викраденні активістів Майдану вийшли на волю

Двоє обвинувачених у викраденні активістів Майдану вийшли на волю
Іван Новотний та Сергій Мисливий — обвинувачені у викраденні та катуванні Ігоря Луценка, Владислава Іваненка, Юрія Вербицького в січні 2014 року, унаслідок чого останній помер.

Двоє обвинувачених у справі про викрадення й катування майданівців Ігоря Луценка та Юрія Вербицького ㅡ Сергій Мисливий та Іван Новотний ㅡ вийшли з СІЗО вночі 8 серпня.

Про це повідомила журналістка Ольга Худецька.

Дива поки що не сталось, обидва вийшли, - заявила журналістка.

За її даними, Новотного випустили із СІЗО о 00:01 8 серпня після спливу терміну запобіжного заходу. А Мисливому Державне бюро розслідувань вручило нову підозру. Вночі Печерський райсуд Києва почав обирати йому запобіжний захід, але суд оголосив перерву до 10:00 ранку 8 серпня.

З березня 2020 року, Сергій Мисливий та Іван Новотний перебувають під вартою. Зараз їм інкримінують участь у злочинній організації, яка була створена для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, безпосередньо викрадення і катування Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, також перешкоджання мирним зібранням - Євромайдану.

До того ж, Мисливому інкримінується вбивство Юрія Вербицького, а також використання та підбурювання до підробки офіційних документів, зокрема, паспорта громадянина України.

Нагадаємо, що 6 серпня «Адвокатська дорадча група» повідомила, що обвинувачені можуть вийти на волю. 

Читайте також
Обвинувачені у викраденні активістів Майдану можуть вийти на волю Обвинувачені у викраденні активістів Майдану можуть вийти на волю
Обидва обвинувачені вже переховувались від органів слідства: один ㅡ кілька місяців, інший ㅡ 6 років.
Екскомандир "Беркута" отримав підозру щодо вбивств мітингувальників на Майдані Екскомандир "Беркута" отримав підозру щодо вбивств мітингувальників на Майдані
Дії колишнього командира роти призвели до тяжких наслідків. Правоохоронці вимагають, аби підозрюваного взяли під варту.
Loading...
Load next