Українець Горуна став бронзовим призером Олімпійських Ігор з карате

Українець Горуна став бронзовим призером Олімпійських Ігор з карате
Українець не пройшов у "золотий" фінал, проте здобув "бронзу". У півфіналі він програв одиному із найтитулованіших каратистів світу італійцеві Луїджі Бузі.

Український каратист Станіслав Горуна завоював бронзову медаль на Олімпійських Іграх у Токіо. Він виступав у вазі до 75 кг.

На українця очікував півфінал, у випадку перемоги він пройшов би у "золотий" фінал. Проте, поразка гарантувала йому бронзову медаль Олімпійських Ігор.

Суперником Горуни у півфіналі був італієць Луїджі Буза. Італійський спортсмен - один із найтитулованіших каратистів світу: 6-разовий призер світових першостей (у 2006 та 2012 роках Буза здобув "золото"). а також 14-разовий призер Євро (п'ять разів італієць здобував "золото" - у 2007, 2012, 2014, 2017 та 2019 роках).

На початку поєдинку вийшов вперед італійський каратист - йому зарахували "юко" (1 очко). Українець мав можливість поліпшити результат, виконавши удар у тулуб. Проте, після перегляду відеоповтору йому не зарахували прийом ваза-арі.

Після цього Буза вийшов уперед, здобувши ще одне очко, через кілька секунд рахунок став 3:0. 

Зазначимо, що Станіслав Горуна - 32-річний український каратист, спортсмен представляє Львівську область. Він бронзовий призер чемпіонату світу-2014, а також 8-разовий призер Євро.

Читайте також
Українець Горуна гарантував бронзову медаль: каратист пройшов у півфінал Олімпіади Українець Горуна гарантував бронзову медаль: каратист пройшов у півфінал Олімпіади
Попри нічию представник України в карате Станіслав Горуна проходить у півфінал на Олімпійських іграх у Токіо.
Третя медаль для України на Олімпіаді-2020: "бронзу" здобули стрільці у змішаному змаганні Третя медаль для України на Олімпіаді-2020: "бронзу" здобули стрільці у змішаному змаганні
Українські стрільці вибороли першу медаль. Змішані командні змагання зі стрільби дебютують в олімпійській програмі саме у Токіо.
Ще одна медаль для України на Олімпіаді-2020: тенісистка Світоліна завоювала "бронзу" Ще одна медаль для України на Олімпіаді-2020: тенісистка Світоліна завоювала "бронзу"
Українка Світоліна здобула першу медаль для України у тенісі на Олімпійських іграх.
Loading...
Load next