Український боксер Хижняк завоював срібну нагороду на Олімпіаді у Токіо

Український боксер Хижняк завоював срібну нагороду на Олімпіаді у Токіо
Попри поразку у фіналі українець все одно здобуває олімпійську нагороду у Токіо. Боксер Хижняк здобув п'яте "срібло" для України.

Український боксер Олександр Хижняк пройшов усю турнірну сітку на турнірі в Токіо та завоював "срібло" на Іграх-2020 у змаганнях з боксу у ваговій категорії до 75 кг.

На шляху до фіналу Хижняк переміг суперників з Японії, Домініканської Республіки та Філіппін.

У "золотому" фіналі українець бився проти представника Бразилії, Еберта Койсенсана Соузу. Це була не перша зустріч боксерів: вони двічі зустрічалися на турнірі в Болгарії (у 2019 та 2020 роках), де перемагав українець.

Проте, цього разу Хижняку не вдалося здолати свого суперника Соузу. 

Українець Олександр Хижняк програв бразильцю Еберту Койсенсану Соузу. 

Зазначимо, що Олександр Хижняк - 26-річний український боксер, представник Полтавської області у вазі до 75 кг. Він чемпіон світу-2017 у середній вазі. До того ж, на міжнародному рівні українець вигравав Євро у 2017 році, а також дві медалі Європейських Ігор - у 2019-му ("золото") та 2015-му ("бронза").

Це п'яте "срібло" для України на Олімпіаді-2020. Усього у збірної 16 медалей.

Читайте також
Український боксер Хижняк у півфіналі Олімпіади-2020: щонайменше "бронза" в нього є Український боксер Хижняк у півфіналі Олімпіади-2020: щонайменше "бронза" в нього є
У боксерському турнірі на Олімпіаді немає поєдинку за третє місце, тому Хижняк гарантував собі щонайменше "бронзу".
Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Білодід виборола "бронзу" (відео) Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Білодід виборола "бронзу" (відео)
Для України це перша медаль у дзюдо на Олімпійських іграх з 2008 року, а також перша в історії України олімпійська медаль в жіночому дзюдо.
Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020 Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020
У пресслужбі телеканалу запевнили, що не зробили цього, оскільки необхідно було виконати комерційні зобов’язання перед рекламодавцями.
Loading...
Load next