Вперше в історії України: суддю боксерського турніру визнали найкращим на Олімпіаді в Токіо (фото)

Вперше в історії України: суддю боксерського турніру визнали найкращим на Олімпіаді в Токіо (фото)
Український суддя Павло Василинчук став найкращим суддею боксерського олімпійського турніру Токіо-2020 року.

Вперше в історії український суддя міжнародної категорії AIBA (3 зірки) Павло Василинчук став найкращим на олімпійському боксерському турнірі у Токіо за версією оргкомітету. Про досягнення українського судді повідомляє Федерація боксу України.

Вітаємо Павла Ілліча з надзвичайно почесною відзнакою, яка підтверджує авторитет українського та, зокрема, буковинського боксу у світі! Бажаємо нових досягнень! - йдеться у повідомленні.

Зокрема, суддя Василинчук був єдиним представником України з 36 арбітрів у суддівському міжнародному корпусі Олімпійських ігор-2020, які відбувались в столиці Японії - Токіо. Загалом українець провів 10 боїв у якості рефері в ринзі та 32 поєдинки в якості члена суддівської бригади.

Павло Василинчук

Зауважимо, за інформацією прессекретаря Чернівецької обласної федерації боксу Якуба Алієва, яку він повідомив "Суспільному", Павло Василинчук є першим українцем, який отримав звання найкращого судді Олімпійських Ігор.

Нагадаємо, що Олімпіада-2020 у Токіо тривали з 23 липня по 8 серпня 2021 року на якій Україна попередньо делегувала 158 спортсменів. За два тижні змагань наша збірна здобула 19 медалей і посіла 44 місце в медальному заліку.

Читайте також
Український боксер Хижняк завоював срібну нагороду на Олімпіаді у Токіо Український боксер Хижняк завоював срібну нагороду на Олімпіаді у Токіо
Попри поразку у фіналі українець все одно здобуває олімпійську нагороду у Токіо. Боксер Хижняк здобув п'яте "срібло" для України.
Претендує на "золоту" медаль: український боксер Хижняк вийшов у фінал Олімпійських ігор Претендує на "золоту" медаль: український боксер Хижняк вийшов у фінал Олімпійських ігор
Олександр Хижняк здолав у півфіналі філіппінця Еуміра Марсьяля за рішенням суддів.
Олімпійські ігри 2020: вісім представників з Львівщини представлятимуть Україну на змаганнях (відео) Олімпійські ігри 2020: вісім представників з Львівщини представлятимуть Україну на змаганнях (відео)
Уже 23 липня - відкриття Олімпійських ігор в Токіо. Замість звичних чотирьох, через пандемії її чекали 5 років.
Loading...
Load next