Позиції українських тенісисток після Олімпіади: Світоліна повернулася до топ-5

Позиції українських тенісисток після Олімпіади: Світоліна повернулася до топ-5
Попри втрачені очки на Олімпіаді у Токіо, Світоліній вдалося піднятися в рейтингу. Наразі вона входить в  топ-5 найкращих тенісисток світу.

Жіноча (WTA) тенісна асоціація оновила світові рейтинги. Результати на Олімпійських іграх-2020, у тому числі здобуті медалі, як-то "бронза" українки Еліни Світоліної, на них не впливали. Рейтингових очок цей турнір наразі не дає.

Про це повідомляє Суспільне. 

Зазначимо, що сезон тривав і під час Олімпіади, і українські спортсмени, зокрема Даяна Ястремська, Леся Цуренко та Ілля Марченко, брали участь у турнірах, що і вплинуло на їхні позиції у списку.

Перша ракетка України Еліна Світоліна втратила очки, поки брала участь у Олімпійських іграх, де завоювала першу в історії українського тенісу "бронзу". Проте, їй вдалося піднятися в рейтингу й уперше з червня повернутися до топ-5 найкращих тенісисток світу.

Світоліній вдалося піднятися через те, що канадка Б'янка Андреєску втратила три позиції, пропустивши вперед Еліну, чешку Кароліну Плішкову та польку Іґу Швьонтек. Андреєску ще не змагалася на турнірах після Вімблдону, з якого вона вилетіла в першому ж колі.

Леся Цуренко додала 12 позицій і піднялася на 179-ту сходинку. За останні два тижні вона зіграла на турнірах у Белґраді та Клуж-Напоці.

Ангеліна Калініна посідає 78-ме місце, Катерина Козлова (131) та Катаріна Завацька (146) лишаються поза топ-100. Жодна з трьох не грала, поки тривали Олімпійські ігри.

Читайте також
Світоліній вдалося покращити результат за півтора року: спортсменка піднялася в рейтингу WTA Світоліній вдалося покращити результат за півтора року: спортсменка піднялася в рейтингу WTA
Вперше з лютого 2020 року українка опинилася в четвірці найкращих у світі. Світоліна поліпшила свою позицію в рейтингу WTA після US Open.
Українська тенісистка Світоліна програла на турнірі WTA в Канаді Українська тенісистка Світоліна програла на турнірі WTA в Канаді
Українка уперше в кар'єрі програла британці Джоанні Конті. Матч тривав більше двох годин.
Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Білодід виборола "бронзу" (відео) Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Білодід виборола "бронзу" (відео)
Для України це перша медаль у дзюдо на Олімпійських іграх з 2008 року, а також перша в історії України олімпійська медаль в жіночому дзюдо.
Loading...
Load next