Світоліній вдалося покращити результат за півтора року: спортсменка піднялася в рейтингу WTA

Світоліній вдалося покращити результат за півтора року: спортсменка піднялася в рейтингу WTA
Вперше з лютого 2020 року українка опинилася в четвірці найкращих у світі. Світоліна поліпшила свою позицію в рейтингу WTA після US Open.

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна не дійшла до півфіналу US Open, програвши майбутній фіналістці, канадці Лейлі Фернандес, але отримала втішний бонус. Цей тиждень тенісистка починає на четвертій позиції в рейтингу WTA. Востаннє Світоліна була в топ-4 ще в лютому 2020 року.

Про це повідомляє Суспільне. 

Допомогло Еліні й те, що японка Наомі Осака, яка в 2020 році виграла US Open, втратила дві позиції через ранній виліт із "шолома". Гравчиня зазнала поразки від тієї самої Фернандес у третьому колі та пропустила вперед у рейтингу українку та чешку Кароліну Плішкову, яка повернулася на третю сходинку.

Що стосується інших українок у топ-100 світового рейтингу, то Даяна Ястремська опустилася на дві позиції й тепер займає 53-е місце, Марта Костюк втратила одну позицію (56-е місце), а Ангеліна Калініна встановила персональний рекорд (плюс 12 місць і 64-а позиція).

Лідерство у світовому рейтингу у жінок зберігає австралійка Ешлі Барті.

Нагадаємо, що найвищим рейтингом Світоліної в кар'єрі є третє місце.

Читайте також
Позиції українських тенісисток після Олімпіади: Світоліна повернулася до топ-5 Позиції українських тенісисток після Олімпіади: Світоліна повернулася до топ-5
Попри втрачені очки на Олімпіаді у Токіо, Світоліній вдалося піднятися в рейтингу. Наразі вона входить в  топ-5 найкращих тенісисток світу.
Українська тенісистка Світоліна програла на турнірі WTA в Канаді Українська тенісистка Світоліна програла на турнірі WTA в Канаді
Українка уперше в кар'єрі програла британці Джоанні Конті. Матч тривав більше двох годин.
Вийшла до чвертьфіналу US Open: українка Світоліна обіграла екс-першу ракетку світу (відео) Вийшла до чвертьфіналу US Open: українка Світоліна обіграла екс-першу ракетку світу (відео)
За результатами першого тижня спортивних змагань Світоліна залишилася єдиною українкою на турнірі.
Loading...
Load next