"Чи українець я для своєї держави?": Жан Беленюк заявив про расистські образи в його сторону

"Чи українець я для своєї держави?": Жан Беленюк заявив про расистські образи в його сторону
У центрі Києва до золотого призера токійської Олімпіади-2020 Жана Беленюка підійшли "невідомі молодики" та намагалися спровокувати конфлікт, який стосувався расизму.

Олімпійський чемпіон та золотий медаліст Жан Беленюк повідомив про расистські образи, які пролунали на його адресу у самісінькому центрі Києва. Декілька невідомих молодиків намагались спровокувати конфлікт й вигукували образи на адресу Беленюка. Про це сам Жан Беленюк написав на своїй сторінці у Facebook.

Невідомі мені молодики, підійшовши до мене в центрі Києва (Печерськ), намагалися спровокувати конфлікт. Викрикуючи образливі речі типу: "чорна мавпа щось знає про патріотизм?!" та "вали до Африки", - заявив олімпієць.

За словами Беленюка, попри провокації, до бійки справа не дійшла.

Мені цікаво, чи українець я для своєї держави, які критерії патріотизму існують в ній?! Наскільки Олімпійський чемпіон може себе безпечно почувати на своїй Батьківщині та у рідному місті?! І чи нормально в європейській державі чути образливі речі людям, які кладуть життя на її прославляння?! - написав Беленюк.

Згодом, у київській поліції повідомили, що вже намагаються встановити усі обставини інциденту з Беленюком. Правоохоронці внесли цю подію до ЄРДР за статтею 161 - Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань Кримінального кодексу України.

Зокрема, невдовзі на расистську ситуацію відреагував і президент Володимир Зеленський, який свого часу запросив Жана Беленюка у партію "Слуга народу".

Нагадаємо, що нещодавно на Олімпійський Іграх у Токіо український борець з греко-римської боротьби Жан Беленюк здобув перше олімпійське “золото” та приніс Україні довгоочікувану перемогу. У фіналі токійської Олімпіади борець здолав триразового призера чемпіонатів світу - угорця Віктора Лорінца.

Читайте також
Лідер збірної України Жан Беленюк боротиметься за "золото" у фіналі Олімпіади Лідер збірної України Жан Беленюк боротиметься за "золото" у фіналі Олімпіади
Український борець та за сумісництвом депутат Верховної Ради Жан Беленюк вийшов у фінал Олімпійських Ігор з греко-римської боротьби у ваговій категорії 87 кілограмів.
"Пустився в москальську присядку": російська ведуча обурилась перемогою Беленюка на Олімпіаді в Токіо (відео) "Пустився в москальську присядку": російська ведуча обурилась перемогою Беленюка на Олімпіаді в Токіо (відео)
Український борець з греко-римської боротьби Жан Беленюк здобув перше олімпійське “золото” та приніс Україні довгоочікувану перемогу після якої він станцював переможний танець - гопак. Проте, це обурило російську телеведучу Скабєєву, яка назвала дії Беленюка "москальською присядкою".
До України повернулися олімпійські медалісти Беленюк та Насібов (відео) До України повернулися олімпійські медалісти Беленюк та Насібов (відео)
В аеропорту олімпійських медалістів зустрічали не лише журналісти, але й рідні, друзі та українські вболівальники.
Loading...
Load next