Перша золота медаль для України: Беленюк здобув перемогу на Олімпійських іграх (відео)

Перша золота медаль для України: Беленюк здобув перемогу на Олімпійських іграх (відео)
Український борець з греко-римської боротьби Жан Беленюк здобув перше олімпійське “золото” та приніс Україні довгоочікувану перемогу. У фіналі токійської Олімпіади борець здолав триразового призера чемпіонатів світу - угорця Віктора Лорінца.

Українець Жан Беленюк - олімпійський чемпіон Ігор у Токіо. У фіналі він переміг триразового призера чемпіонатів світу - угорця Віктора Лорінца. У фіналі вагової категорії до 87 кг зустрічалися перший та другий номери рейтингу. Лорінц очолював цей рейтинг, а Беленюк був другим номером. 

Лорінцу вдалося здобути перший бал за активність, проте, Беленюк миттєво вийшов із партеру та піднявся. Стартова 3-хвилинка закінчилася з мінімальною перевагою угорця, але за контролем сутички з боку українця. На початку п'ятої хвилини сутички Беленюк заробив бал. Потім, завдяки двом накатам заробив ще чотири очки.

У Токіо для Беленюка це був другий фінал Олімпійських ігор у кар'єрі. У 2016 році він поступився росіянину Давіду Чакватадзе, у підсумку виборов лише "срібло".

Зазначимо, що Жан Беленюк - 30-річний борець, представник Полтавської області у греко-римській боротьбі (вага до 87 кг). Окрім, срібної нагороди Олімпіади-2016 він 2-разовий чемпіон світу та 3-разовий чемпіон Європи. У 2021 році Беленюк став бронзовим призером чемпіонату Європи.

Нагадаємо, що учора, 3 червня, український борець та за сумісництвом депутат Верховної Ради Жан Беленюк вийшов у фінал Олімпійських Ігор з греко-римської боротьби у ваговій категорії 87 кілограмів.

Емоційне відео після перемоги Беленюка опублікували у Telegram-каналі "Новина".

Читайте також
До України повернулися олімпійські медалісти Беленюк та Насібов (відео) До України повернулися олімпійські медалісти Беленюк та Насібов (відео)
В аеропорту олімпійських медалістів зустрічали не лише журналісти, але й рідні, друзі та українські вболівальники.
Олімпійські зустрічі 2020: борчиня Лівач про виступ у Токіо та наступну Олімпіаду (відео) Олімпійські зустрічі 2020: борчиня Лівач про виступ у Токіо та наступну Олімпіаду (відео)
Українська борчиня вільного стилю, призерка чемпіонату світу та чемпіонка Європи Оксана Лівач поділилася своїми враженнями від першої для неї Олімпіади у Токіо. Розповіла у чому відмінність між такими стартами та виступами на Чемпіонатах світу та Європи. Також згадала про наступні Ігри у Парижі.
Ще одна медаль України у боротьбі: Коляденко здобула "бронзу" Ще одна медаль України у боротьбі: Коляденко здобула "бронзу"
У непростій боротьбі українка завоювала ще одну медаль для України. Ірина Коляденко була у хвилині від бронзової нагороди.
Loading...
Load next