Серед пасажирів були українці: "Талібан" дозволив іноземцям вилетіти з Афганістану (відео)

Серед пасажирів були українці: "Талібан" дозволив іноземцям вилетіти з Афганістану (відео)
Це перший рейс, який забрав іноземців з афганської столиці Кабула після завершення евакуації під керівництвом США, що завершилася 30 серпня. Зокрема, понад тиждень тому США завершили виведення військових із Афганістану після швидкого захоплення країни талібами.

Радикальне ісламістське угрупування "Талібан", яке нещодавно захопило владу в Афганістані, дозволило чартерним рейсам забрати іноземців з країни. Так, близько 200 людей, в тому числі громадяни США та України, покинули Кабул на борту літака Qatar Airways. Про це у четвер, 9 вересня, повідомила низка західних ЗМІ, зокрема Reuters.

За даними видання, на борту  рейсу з Кабула до Дохи прилетіло близько 113 пасажирів, у тому числі громадяни України, США, Канади, Німеччини та Великої Британії. Відомо, що після того, як пасажири пройшли митницю, їх відвезли до комплексу, який приймає біженців та евакуйованих з Афганістану.

Зокрема, повідомляється, що Катар і Туреччина допомогли талібам відкрити аеропорт, а пасажири були перевезені в катарській колоні після узгодження з талібами безпечного проходу.

Нагадаємо, що загалом за час евакуації з захопленого радикальним терористичним угрупуванням “Талібан” Афганістану українськими літаками вдалось евакуювати 700 людей. Завдяки цьому Україна опинилась в лідерах серед європейських країн за кількістю евакуйованих з захопленого аеропорту столиці Афганістану - Кабула. 

Однак, в Афганістані й досі перебувають українці. Так, учора стало відомо, що до Міністерства закордонних справ звернулися 159 громадян України із проханням про евакуацію з території Афганістану. Зокрема, дипломати вже працюють із цими людьми через посольства в Таджикистані, Пакистані та Ірані, а також через посольства деяких країн, що мають зв'язки з талібами, щоб організувати чергові евакуаційні рейси.

Читайте також
У Катар з захопленого талібами Афганістану прилетіла українка з дитиною (відео) У Катар з захопленого талібами Афганістану прилетіла українка з дитиною (відео)
"Талібан", який нещодавно захопив владу в Афганістані, дозволив чартерним рейсам забрати іноземців з країни. Так, перший рейс, після закінчення операції з евакуації, здійснив літак Boeing 777 авіакомпанії Qatar Airways.
Криваве 11 вересня у США: наймасштабніший теракт в історії людства, який забрав життя 3 тисяч людей (відео) Криваве 11 вересня у США: наймасштабніший теракт в історії людства, який забрав життя 3 тисяч людей (відео)
До 20-річниці масштабних терактів у Сполучених Штатах Америки президент Джо Байден наказав розсекретити документи, пов'язані з терористичними атаками, що сталися 11 вересня 2001 року. Тоді загинули більш як 2,9 тисячі осіб, а відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація "Аль-Каїда".
Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео) Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео)
Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що через захоплення столиці Афганістану силами "Талібану" український літак евакуював з Кабула близько 80 осіб. Однак, як виявилось на борту літака було лише 8 українців, всі решта пасажирів були іноземцями.
Loading...
Load next