Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж (відео)

Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж (відео)
Внаслідок лісових пожеж у Туреччині загинуло чотири особи та ще 183 особи постраждало.

Сьогодні, 30 липня, Україна направить до Туреччини два пожежні літаки. Вони будуть допомагатимуть гасити масштабні лісові пожежі, які забрали життя щонайменше чотирьох людей,Про це повідомила Державна служба надзвичайних ситуацій. 

Україна направляє два екіпажі пожежних літаків Ан-32П із групою забезпечення. Це досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах та залучалися раніше до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії, - йдеться у повідомленні. 

У ДСНС зазначили, що наразі загальна площа пожеж складає понад 1 тисяч 500 га. Внаслідок загоряння 4 особи загинуло та 183 людей постраждало, з них 58 осіб госпіталізовано. Окрім цього пошкоджено понад 100 приватних будинків та споруд.

Рятувальними службами Туреччини взято під контроль 36 осередків лісових пожеж та ще продовжується гасіння 20 осередків. Зокрема, станом на 30 липня також залучено понад 4 тисячі осіб, 457 одиниць техніки та 35 повітряних суден.

Нагадаємо, що вже декілька днів у Туреччині вирують лісові пожежі, які впритул наблизилися до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів. Внаслідок цього Міністерство закордонних справ України розробляє план повернення громадян України додому на випадок погіршення ситуації.

Читайте також
"Важкий час випробувань": Зеленський та Кулеба висловили співчуття Туреччині у зв’язку з смертельними повенями (фото) "Важкий час випробувань": Зеленський та Кулеба висловили співчуття Туреччині у зв’язку з смертельними повенями (фото)
Спершу Туреччина страждала від масштабних пожеж, а тепер від нищівних повеней, які забирають людські життя. У країні й досі вирує негода, яка забрала життя десятків людей й з кожною годиною їхнє число лише збільшується.
На Харківщині у школі спалахнула масштабна пожежа: рятувальники 11 годин гасили вогонь (відео) На Харківщині у школі спалахнула масштабна пожежа: рятувальники 11 годин гасили вогонь (відео)
В школі на вулиці Гвардійській, 43, що у Чугуєві на Харківщині загорілися дерев‘яні конструкції даху та перекриття над приміщенням спортзалу. Пожежею пошкоджені спортивна зала і два класи — кабінети хімії та літератури.
Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео) Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео)
Рекомендації міністерства зумовлення з урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації.
Loading...
Load next