Відому афганську режисерку евакуювали з Афганістану до України

Відому афганську режисерку евакуювали з Афганістану до України
Сахра Карімі 2019 року стала першою жінкою на посаді директора АфганФільму.

Відому афганську кінорежисерку, першу жінку-гендиректорку державної кінокомпанії "Афганфільм", Сахру Карімі евакуювали з Афганістану до Києва.

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

З радістю привітався із Сахрою Карімі та її сім'єю у Києві. Тепер вони цілі та неушкоджені. Сахра Карімі є першою жінкою-главою "Афганфільму" та режисеркою, фільми якої відомі за кордоном. Шкода, що сьогодні Афганістан небезпечний для таких блискучих талантів, як вона, - зазначив Єрмак.

Режисерка повідомила у Twitter, що вона "жива та у безпеці". Вона подякувала Офісу президента України та Міністерству закордонних справ, уряду Туреччини, посольству Словаччини в Ірані, а також кінотелеакадемії Словаччини.

Камірі звернулась до міжнародної спільноти з проханням допомогти іншим афганським режисерам, які залишаються в Афганістані після захоплення країни "Талібаном".

Зазначимо, що Сахра Карімі ㅡ перша і єдина жінка в Афганістані, яка має докторський ступінь в галузі кіновиробництва. З 2019 року вона очолює державну кінокомпанію "Афганфільм", ставши першою жінкою на цій посаді.

Читайте також
В Україні приземлилися літаки з евакуйованими із Афганістану (відео) В Україні приземлилися літаки з евакуйованими із Афганістану (відео)
Наразі було евакуйовано усіх українських громадян, які звернулися по допомогу на гарячу лінію Міністерства закордонних справ, заявили про своє бажання виїхати з Афганістану, або ж зв’язалися з українськими військовими, які були в аеропорту Кабула.
До України прибув літак з евакуйованими з Афганістану (відео) До України прибув літак з евакуйованими з Афганістану (відео)
З Кабула до Києва прилетів військово-транспортний літак Іл-76МД із евакуйованими з Афганістану.
Україна евакуювала з захопленого Афганістану понад 600 людей (відео) Україна евакуювала з захопленого Афганістану понад 600 людей (відео)
На звернення партнерів із проханням про порятунок їхніх громадян Україна евакуювала репортерів міжнародних видань. Загалом Україна вже евакуювала з Афганістану понад 600 людей — як українців, так і іноземних громадян.
Loading...
Load next