В Україні приземлилися літаки з евакуйованими із Афганістану (відео)

В Україні приземлилися літаки з евакуйованими із Афганістану (відео)
Наразі було евакуйовано усіх українських громадян, які звернулися по допомогу на гарячу лінію Міністерства закордонних справ, заявили про своє бажання виїхати з Афганістану, або ж зв’язалися з українськими військовими, які були в аеропорту Кабула.

В аеропорту "Бориспіль" приземлилися два чергових літаки з евакуйованими з Афганістану громадянами України та їх родичами. Зокрема, на борту літаків, які прибули до київського аеропорту, були українці і журналісти, повідомляє "Суспільне".

Щойно прилетів ще один літак, який доставив громадян України, журналістів, людей яких ми евакуювали з Афганістану. На сьогоднішній день ми можемо сказати, що всі українські громадяни, які виявили бажання виїхати з Афганістану, які зв’язалися з МЗС, нашими військовими, які були в Кабулі, які знаходилися в аеропорту чи біля аеропорту, вже всіх евакуювали, - заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Загалом на борту одного із літаків було близько 360 людей, серед них – 80 українців, а також 65 громадян Афганістану, які попросили надати статус біженця в Україні. Окрім цього, на борту другого літака прибули 75 пасажирів, серед яких українці, представники світових ЗМІ, таких як The Wall Street Journal, Global Mail, представники ООН.

Єрмак також додав, що гаряча лінія МЗС працює цілодобово і Україна "не залишить в біді жодного громадянина", оскільки він не виключає того, що в інших містах Афганістану ще можуть залишатися українські громадяни, тому операцію з їх евакуації буде продовжено.

Ми комунікуємо з нашими партнерами зі США, з Катару, з усіма, з ким необхідно. Я хочу запевнити, що жодного нашого громадянина, який опинився в біді або ризикує своїм життям, ми не залишимо, - наголосив Андрій Єрмак.

Нагадаємо, що раніше посол України в Таджикистані та Афганістані Василь Серватюк повідомив, що на території Афганістану перебували понад 230 людей, які є громадянами України або їхніми родичами - усі вони очікували на евакуацію. З цих людей – усього дві етнічні українки, які вийшли заміж та проживали в Афганістані на постійній основі, решта – етнічні афганці, які мають в Україні родичів та через різноманітні причини нині перебувають на афганській території.

Читайте також
В Україні приземлився літак з евакуйованими із Афганістану українцями (відео) В Україні приземлився літак з евакуйованими із Афганістану українцями (відео)
У Міністерстві оборони України наголосили, що літак з аеропорту Кабалу зміг вилетіти після успішних міжнародних перемовин. Зокрема, у них брали активну участь представники Пакистану, Туреччини, Катару та Афганістану.
Україна евакуювала з захопленого Афганістану понад 600 людей (відео) Україна евакуювала з захопленого Афганістану понад 600 людей (відео)
На звернення партнерів із проханням про порятунок їхніх громадян Україна евакуювала репортерів міжнародних видань. Загалом Україна вже евакуювала з Афганістану понад 600 людей — як українців, так і іноземних громадян.
"Пекло на землі": шість евакуаційних авіарейсів з Кабула були здійснені Україною (відео) "Пекло на землі": шість евакуаційних авіарейсів з Кабула були здійснені Україною (відео)
Після захоплення Кабула бойовиками "Талібану" в столиці запанував справжній хаос: сотні людей у паніці кинулися в аеропорт, сподіваючись вилетіти з країни якомога швидше, біля банківських установ вишикувалися черги людей, які хотіли забрати свої заощадження, а на виїздах з афганської столиці утворилися довгі черги з автомобілів, власники яких намагались залишити місто.
Loading...
Load next