30-річниця Дня Незалежності: масштабне святкування у центрі Києва (відео)

30-річниця Дня Незалежності: масштабне святкування у центрі Києва (відео)
24 серпня Україна відзначає 30-річчя Незалежності. У Києві відбувся військовий парад, уперше за роки Незалежності за участю авіації та підрозділів кінологів.

На Хрещатику у Києві відбувся військовий парад до 30-річчя Незалежності України. Про це повідомляє Укрінформ. 

Парад військ розпочався з проходження урочистим маршем пішої колони. Також відбувся проліт повітряної колони та проїзд механізованої колони.

Рух піших колон відкрив зведений підрозділ сил безпеки і оборони України. Одразу за ним - ветерани Антитерористичної операції й операції Об’єднаних сил. Цей парадний розрахунок уособлює бойове братерство всіх видів і родів військ.

На грудях багатьох учасників − відомчі й державні нагороди, отримані за відвагу в боях із російським агресором.

У військовій ході берали участь представники країн-партнерів. Хрещатиком пройшли американські військові зі Спільної багатонаціональної навчальної групи-Україна (JMTG-U), представники Литви, Польщі, Латвії, Чехії, Фінляндії, Словаччини, Українсько-Польсько-Литовської бригади. Вперше виступив і зведений міжнародний оркестр, у виконанні якого пролунала “Ода до радості”.

Майже 90% техніки, яку можна побачити на параді, – це новітні зразки. Серед військової техніки українського виробництва - бронеавтомобілі “Козак-2”, “Козак-2М1”.

Серед бойової техніки - самохідна пускова установка оперативно-тактичного ракетного комплексу “САПСАН”, береговий ракетний комплекс РК-360МЦ “Нептун”, самохідні вогневі установки “БУК-М1”, зенітний ракетний підрозділ, озброєний комплексом С-300ПС, і наземна рухома завадозахищена радіолокаційна станція П-18 “Малахіт”.

Також  уперше за історію Незалежності у параді взяли участь собаки.  Хрещатиком покрокували найкращі кінологи України. Їх супроводжували красені-вівчарки, які щодня стоять на сторожі безпеки нашої держави.

На військовому параді в Києві над Майданом Незалежності пролетів найбільший літак у світі, транспортний лайнер Ан-225 "Мрія".

Окрім "Мрії", над Хрещатиком пролетіли вертольоти Мі-8, Мі-14, Мі-24, H-145, EC-225LP, військово-транспортні літаки Ан-26, Іл-76 у супроводі винищувачів Су-27, військово-транспортний літак Ан-70 та інша авіація.

Читайте також
Найбільший літак у світі "Мрія" пролетить на параді до Дня Незалежності (відео) Найбільший літак у світі "Мрія" пролетить на параді до Дня Незалежності (відео)
Під час параду з нагоди святкування 30-річчя Дня Незалежності України над головною вулицею столиці Хрещатиком, пролетить транспортний літак "Мрія" — найбільший вантажний літак у світі.
У центрі Києва почалася репетиція параду до Дня Незалежності (відео) У центрі Києва почалася репетиція параду до Дня Незалежності (відео)
На вулиці Хрещатик у Києві проводять першу репетицію параду військ з нагоди Дня Незалежності України.
Парад до Дня Незалежності: у Харкові виготовили новий український танк "Оплот" (фото) Парад до Дня Незалежності: у Харкові виготовили новий український танк "Оплот" (фото)
Танк візьме участь у військовому параді вперше за роки Незалежності. Вперше його можна буде побачити вже 24 серпня.
Loading...
Load next