На Дніпропетровщині суд позбавив російську мову статусу регіональної

На Дніпропетровщині суд позбавив російську мову статусу регіональної
Суд відмінив статус російської мови як регіональної в Дніпропетровській області. Оскільки це суперечить чинному закону України.

Дніпропетровський окружний адміністративний суд скасував рішення обласної ради, яке ще у 2012 році надало російській мові статус регіональної.

Про це йдеться у рішенні суду від 13 серпня.

Окружний суд Дніпра задовольнив клопотання облпрокуратури.

Суд визнав рішення Дніпропетровської обласної ради про надання російській мові статусу регіональної протиправним та нечинним з 28 лютого 2018 року. У позові йшлося саме про таку дату, оскільки саме тоді Конституційний Суд України визнав мовний закон неконституційним. 

У рішенні зазначають, що суд вважає недоречним зберігати регіональний статус російської мови в Дніпропетровській області. Адже це суперечить чинному закону України про державну мову.

Рішення суду набуде чинності після того, як закінчиться термін для подання апеляції - 30 днів.

Читайте також
Видавали за "бензин" різних марок: у Кривому Розі завод виготовляв фальсифіковане пальне (фото) Видавали за "бензин" різних марок: у Кривому Розі завод виготовляв фальсифіковане пальне (фото)
Закуповувалася сировина у підприємства Івано-Франківської області.
Cпалила український прапор: дівчина з Дніпропетровщини перепрошує за вчинене (відео) Cпалила український прапор: дівчина з Дніпропетровщини перепрошує за вчинене (відео)
Дівчина вибачилася за скоєне та пообіцяла більше так не робити. За скоєне їй загрожує штраф, арешт на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до трьох років.
Головні новини за 25 серпня: В Україні вже 65 евакуйованих афганців попросили статус біженця Головні новини за 25 серпня: В Україні вже 65 евакуйованих афганців попросили статус біженця
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
Loading...
Load next