Новий мовний скандал: у Києві не взяли чоловіка на роботу, бо він україномовний (відео)

Новий мовний скандал: у Києві не взяли чоловіка на роботу, бо він україномовний (відео)
Компанія вимагала, аби чоловік спілкувався російською мовою. Він записав телефонні розмови з HR-кою фірми, як доказ.

Компанія Light Consulting відмовилася брати на роботу чоловіка, який у повсякденному житті спілкується українською мовою. Про це повідомив блогер та юрист Сергій Стерненко у своєму YouTube. 

Владислав Коваль знайшов вакансію менеджера по туризму у компанії Light Consulting на одному із сайтів в інтернеті. Коли він зателефонував туди, то йому повідомили, що однією з вимог є спілкування російською.

Чоловік зателефонував вдруге та записав розмову. Він хотів уточнити чи мовиться про спілкування всередині компанії, чи з клієнтами. HR-ка Марія Московская (так вона підписана у LinkedIn) відповіла, що компанія – російськомовна.

Владислав сказав, що знає російську та добре нею володіє. Проте, після 2014 року, тобто від початку російської агресії, не дуже хоче нею спілкуватися, але може це робити, якщо клієнти – з інших країн.

Вам казали на співбесіді, що наша компанія співпрацює з країнами СНД та Європи. Тому головна вимога до кандидата – знання російської або англійської. Ми не змогли вас взяти, оскільки ви не спілкуєтесь російською. От і все, - відповіли йому.

Коваль заперечив ці слова, він заявив, що має запис попередньої розмови.

У повсякденному житті я українець. Я живу в Україні, хочу працювати в Україні згідно з українськими законами й говорити державною у повсякденному житті. Це не може стати підставою, щоб відмовити мені в роботі, – пояснив Владислав.

Представниця компанії сказала, що вона має право відмовити йому у працевлаштуванні.

Я дуже рада, що ви знаєте закони України. Але, на жаль, ми залишаємо за собою право відмовити вам. Можливо, за іншими критеріями ви нам не підійшли. Бажаю вам успіхів у пошуку роботи, – відповіла співрозмовниця й кинула слухавку.

Нагадаємо, нещодавно у Києві із дівчиною трапився неприємний випадок, головною винуватицею якого стала наша радна українська мова. Так, HR-ка компанії Columb Trade відмовила дівчині у працевлаштуванні через те, що вона розмовляє лише українською мовою й наголосила, що в компанії "корпоратівная культура – все на русском". 
 

 

Читайте також
Мовний скандал у Харкові: чоловік називає україномовних людей "рагулями" (відео) Мовний скандал у Харкові: чоловік називає україномовних людей "рагулями" (відео)
Власник закладу категорично відмовлявся спілкуватися з клієнтами державною. А україномовних людей називає "рагулями".
Мовний скандал у харківському кафе: з клієнтів глузували через українську (відео) Мовний скандал у харківському кафе: з клієнтів глузували через українську (відео)
У Харкові працівник кафе нахамив відвідувачами через те, що вони просили спілкуватися з ними українською.
У Вінниці ресторан назвав прохання обслуговувати українською - "політично вмотивованим" (фото) У Вінниці ресторан назвав прохання обслуговувати українською - "політично вмотивованим" (фото)
Відвідувачам також запропонували перейти одразу на італійську, адже ресторан — італійської кухні.
Loading...
Load next