В Україні через плагіат бакалаврам та магістрам анульовуватимуть дипломи

В Україні через плагіат бакалаврам та магістрам анульовуватимуть дипломи
Скасування ступеня вищої освіти - бакалавра або ж магістра, відбувається тоді, якщо у кваліфікаційній роботі виявлять академічний плагіат, фабрикацію, фальсифікацію, обман чи виявиться, що робота була підготовлена через хабарництво.

Заклади вищої освіти в Україні зможуть анулювати дипломи про отримання вищої освіти у разі виявлення факту порушення академічної доброчесності - якщо у бакалаврській або ж магістерській роботі відшукають ознаки плагіату. Рішення стосуватиметься молодших бакалаврів, бакалаврів і магістрів.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 26 серпня, під час засідання Кабінету Міністрів. 

Кабмін затвердив Порядок скасування рішення про присудження ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації. Цей Порядок визначає процедуру у разі виявлення фактів порушення академічної доброчесності (плагіат тощо). Дія Порядку поширюється на рішення про присудження таких ступенів вищої освіти – "молодший бакалавр", "бакалавр", "магістр", - повідомив у своєму Telegram-каналі депутат Олексій Гончаренко.

Однак, при цьому вищі навчальні заклади в Україні повинні самостійно стежити за якістю освіти, а порядок встановлення фактів порушення академічної чесноти встановлює вчена рада кожної установи.

Зокрема, до розгляду приймаються повідомлення, подані на офіційну адресу вишу, в яких зазначено ПІБ особи, яку звинувачують у плагіаті або фальсифікації, інформація про порушення і докази. Згідно з порядком, особа, щодо якої проходить така перевірка, може сама подати заяву з відмовою від ступеня вищої освіти, після чого поновитися в навчанні.

Читайте також
В Україні стартувала вступна кампанія 2021: що потрібно знати вступникам В Україні стартувала вступна кампанія 2021: що потрібно знати вступникам
Цього року майбутні студенти зможуть подати до п’яти заяв у будь-який вищий навчальний заклад на бюджет та до 30 заяв – на контрактну форму навчання.
Тестування по-новому: школярі складатимуть не ЗНО, а мультипредметний тест (відео) Тестування по-новому: школярі складатимуть не ЗНО, а мультипредметний тест (відео)
Замість ЗНО абітурієнти складатимуть національний мультипредметний тест. Основна сесія триватиме з 18 липня по 10 серпня.
Loading...
Load next