В Україні видаватимуть е-свідоцтва про закінчення початкової школи

В Україні видаватимуть е-свідоцтва про закінчення початкової школи
Замовляти виготовлення дубліката свідоцтва також не потрібно: якщо батьки втратять паперову копію, вони можуть звернутися в школу для повторного отримання копії.

Школярам в українських школах почнуть видавати електронні свідоцтва про закінчення початкової освіти. Відповідний наказ Міністерства освіти і науки України набуде чинності 1 вересня, повідомляє пресслужба МОН.

Міністерство освіти і науки України затвердило Порядок виготовлення, видачі та обліку документів про початкову освіту. Відповідний наказ МОН від 2 липня 2021 № 767, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 13 серпня 2021-го за № 1069/36691, набуває чинності 1 вересня 2021 року, - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, свідоцтва будуть переважно електронними, проте можливість отримання паперового зразка теж передбачена. Також у випадку втрати паперової копії батьки зможуть звернутися до школи для її повторного отримання.

Зокрема, свідоцтво не буде пластиковим та не матиме додатку, а школам не потрібно буде вести облік видачі документів про початкову освіту. Оригінал електронного свідоцтва про початкову освіту зберігатиметься в Єдиній державній електронній базі з питань освіти в Реєстрі документів про освіту.

Нагадаємо, що навчання в українських школах розпочнеться з 1 вересня у звичайному повноформатному режимі, однак далі все залежатиме від епідеміологічної ситуації з Covid-19 в Україні та кількості вакцинованих педагогів.

Читайте також
Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами
У "жовтій" зоні карантину відвідування шкіл буде можливе лише за умови, якщо не менше як у 80% працівників закладу освіти будуть вакциновані. Однак, у "червоній" зоні 100% працівників закладу освіти повинні мати документ про повну вакцинацію.
Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону
На Закарпатті 21 територіальна громада досі не забезпечила достатнього рівня вакцинації серед педагогів. Так, лише у 5 територіальних громадах є школи з більше ніж 80% вакцинованого персоналу.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next