Сім років боровся за життя: помер Герой України, якого поранили на Донбасі (фото)

Сім років боровся за життя: помер Герой України, якого поранили на Донбасі (фото)
Після тривалої боротьби за життя відійшов у вічність Герой України підполковник Олександр Петраківський. В ході бою Олександр Петраківський отримав важке поранення голови та сім років боровся за життя.

Сьогодні, 29 серпня, помер Герой України та колишній військовослужбовець хмельницького 8-го полку спеціального призначення Олександр Петраківський. Чоловіка поранили на Донбасі у 2014 році й усі ці сім років він боровся за своє життя й лікувався від поранень, отриманих під час виконання бойового завдання на Сході України. Чоловіку було всього лише 33 роки.

Про це повідомив начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук на своїй сторінці у Facebook.

У цей скорботний день отримав ще одну надзвичайно трагічну звістку… Після тривалої боротьби за життя відійшов у вічність випускник Національної академії сухопутних військ Герой України підполковник Олександр Петраківський, - зазначається у дописі.

Влітку 2014 року на Донбасі неподалік міста Щастя відбувся бій з окупантами, під час якого загиблий Олександр отримав важке поранення голови. Попри травму, військовослужбовець продовжив керувати діями військових та виносити поранених з поля бою. 

Довгі сім років Сашко, його рідні та близькі, десятки доброчинців та волонтерів боролись за життя Героя. Довгих сім років ми всі молились за його швидке одужання та повернення на службу. Втім смерть забрала його від нас… - додав Ткачук.

Нагадаємо, що У День пам'яті захисників України президент Володимир Зеленський поклав квіти до Дзвона пам’яті та надав звання Героя України двом військовослужбовцям, які загинули у 2014 році. Так, званням Героя України з відзначення ордена "Золота Зірка" посмертно присвоїли бійцям Горбенку Святославу і Віктору Гурняку.

Також, після завершення церемонії вручення орденів, глава держави поклав квіти до Дзвона пам'яті. 

Читайте також
Зеленський надав звання Героя України двом добровольцям, які загинули у 2014 році (фото) Зеленський надав звання Героя України двом добровольцям, які загинули у 2014 році (фото)
Сьогодні, 29 серпня в Україні відбуваються урочистості з нагоди Дня пам'яті полеглих захисників.
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
В Україні розсекретять матеріали щодо справи про Іловайську трагедію В Україні розсекретять матеріали щодо справи про Іловайську трагедію
У серпні 2014 року українські військові опинилися в кільці противника поблизу Іловайська. Путін запропонував їм вийти без зброї так званими "зеленими коридорами", однак російські бойовики напали на українських захисників.
Loading...
Load next