Україна шістьма рейсами евакуювала з Афганістану понад 650 людей (відео)

Україна шістьма рейсами евакуювала з Афганістану понад 650 людей (відео)
З Афганістану до України прибули шість евакуаційних літаків, які повернули понад 650 українців. Серед них буди іноземці, міжнародні журналісти та афганці, які вже попросили статус біженця в Україні.

Після загострення ситуації в Афганістані та захоплення влади угрупуванням "Талібан", Україна евакуювала понад 650 осіб - серед яких українці, іноземні журналісти, біженці й міжнародні правозахисники. Відповідні дані оприлюднило Міністерство закордонних справ на своїй сторінці у Facebook.

Евакуація проводилась спільними зусиллями українських дипломатів, військових і розвідників. Цим самим Україна увійшла до кола європейських держав, які провели найбільш успішні евакуаційні операції з Афганістану.

Захист прав та інтересів громадян України за кордоном входить до шести топ-пріоритетів Стратегії зовнішньої політики. Україна своїх не кидає, і евакуація з Афганістану вкотре довела цей принцип конкретними діями, - зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, що учора, 28 серпня, голова Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що у Києві приземлись літаки із громадянами України та іноземцями, яких евакуювали із Кабула. 

На звернення партнерів із проханням про порятунок їхніх громадян Україна евакуювала репортерів міжнародних видань. Загалом Україна вже евакуювала з Афганістану понад 600 людей — як українців, так і іноземних громадян. Так, серед людей, вивезених з Афганістану до України, є журналісти всесвітньо відомих видань і представники Організації Об'єднаних Націй. Зокрема, серед репортерів є працівники таких міжнародних видань, як Globe and Mail, WSJ, USA Today, Stars and Stripes.

Читайте також
В Афганістані досі залишаються не евакуйованими ще 159 українців, - Данілов (відео) В Афганістані досі залишаються не евакуйованими ще 159 українців, - Данілов (відео)
Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що на території Афганістану залишаються 159 громадян України, які хочуть повернутись в Україну.
Ситуація в аеропорту Кабула: з Афганістану хочуть евакуюватись 120 українців (відео) Ситуація в аеропорту Кабула: з Афганістану хочуть евакуюватись 120 українців (відео)
МЗС, посольства та причетні відомства наразі докладають максимальних зусиль, аби вирішити питання вильоту літака з українцями найближчим часом.
Евакуація з захопленого Афганістану: ще 90 українців чекають на допомогу від МЗС (відео) Евакуація з захопленого Афганістану: ще 90 українців чекають на допомогу від МЗС (відео)
Першим евакуаційним рейсом в Україну прилетіли 79 людей, другим — 83 людини, а третім — 98 людей. При цьому вже 65 афганців попросили статус біженця в Україні.
Loading...
Load next