Україна евакуювала з захопленого Афганістану понад 600 людей (відео)

Україна евакуювала з захопленого Афганістану понад 600 людей (відео)
На звернення партнерів із проханням про порятунок їхніх громадян Україна евакуювала репортерів міжнародних видань. Загалом Україна вже евакуювала з Афганістану понад 600 людей — як українців, так і іноземних громадян.

Учора, 28 серпня, трьома евакуаційними літаками в Україну прибуло близько 360 евакуйованих з захопленого угрупуванням "Талібан" Афганістану осіб. Зокрема, з початку евакуаційної операції українські літаки вивезли з Афганістану понад 600 людей, серед яких є як українці, так й іноземні громадяни, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Крім наших співвітчизників рятували й іноземців – тих, хто опинився у небезпеці. Серед них – журналісти та правозахисники, жінки й діти. Загалом ми вже вивезли понад 600 людей, - зазначив Єрмак.

Посадовець також зауважив, що серед людей, вивезених з Афганістану до України, є журналісти всесвітньо відомих видань і представники Організації Об'єднаних Націй. Зокрема, серед репортерів є працівники таких міжнародних видань, як Globe and Mail, WSJ, USA Today, Stars and Stripes.

Через напружену ситуацію, що склалась в Афганістані, нашим хлопцям довелося прориватися у місто і так само вертатись в умовах сильної протидії, виводячи цивільних із собою до місця евакуації. Обійшлося без втрат, і всі наші живі та здорові. Операцію було цілком і повністю підготовлено та проведено силами українського Головного управління розвідки, - додав голова Офісу президента.

Окрім цього, Єрмак запевнив, що громадяни України, які ще можуть залишатися в інших місцях Афганістану, не залишать напризволяще. Він також додав, що операцію було "цілком і повністю підготовлено та проведено" силами українського Головного управління розвідки.

Обійшлося без втрат, і всі наші живі і здорові, - наголосив Єрмак.

Нагадаємо, що загалом на борту учорашніх літаків було близько 360 людей, серед них – 80 українців, а також 65 громадян Афганістану, які попросили надати статус біженця в Україні. Окрім цього, на борту другого літака прибули 75 пасажирів, серед яких українці, представники світових ЗМІ, таких як The Wall Street Journal, Global Mail, представники ООН.

Читайте також
В Україні приземлилися літаки з евакуйованими із Афганістану (відео) В Україні приземлилися літаки з евакуйованими із Афганістану (відео)
Наразі було евакуйовано усіх українських громадян, які звернулися по допомогу на гарячу лінію Міністерства закордонних справ, заявили про своє бажання виїхати з Афганістану, або ж зв’язалися з українськими військовими, які були в аеропорту Кабула.
"Пекло на землі": шість евакуаційних авіарейсів з Кабула були здійснені Україною (відео) "Пекло на землі": шість евакуаційних авіарейсів з Кабула були здійснені Україною (відео)
Після захоплення Кабула бойовиками "Талібану" в столиці запанував справжній хаос: сотні людей у паніці кинулися в аеропорт, сподіваючись вилетіти з країни якомога швидше, біля банківських установ вишикувалися черги людей, які хотіли забрати свої заощадження, а на виїздах з афганської столиці утворилися довгі черги з автомобілів, власники яких намагались залишити місто.
Україна шістьма рейсами евакуювала з Афганістану понад 650 людей (відео) Україна шістьма рейсами евакуювала з Афганістану понад 650 людей (відео)
З Афганістану до України прибули шість евакуаційних літаків, які повернули понад 650 українців. Серед них буди іноземці, міжнародні журналісти та афганці, які вже попросили статус біженця в Україні.
Loading...
Load next