В Афганістані досі залишаються не евакуйованими ще 159 українців, - Данілов (відео)

В Афганістані досі залишаються не евакуйованими ще 159 українців, - Данілов (відео)
Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що на території Афганістану залишаються 159 громадян України, які хочуть повернутись в Україну.

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов повідомив, що Україна обов'язково евакуює з Афганістану своїх громадян, які виявили бажання та хочуть повернутися додому. Зокрема, загальна кількість українців, які наразі перебувають в захопленому радикальним ісламістським угрупуванням "Талібан" Афганістані становить 159 осіб.

Про це Олексій Данілов заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Ми обов'язково заберемо всіх наших громадян з Афганістану. Як це буде, якими рейсами, як це буде відбуватися, на сьогодні 159 громадян мають бажання покинути країну, ми зробимо так, щоб вони повернулися додому, - наголосив Данілов.

Нагадаємо, що "Талібан", який нещодавно захопив владу в Афганістані, дозволив чартерним рейсам забрати іноземців з країни. Так, перший рейс, після закінчення операції з евакуації, здійснив літак Boeing 777 авіакомпанії Qatar Airways.

На борту літака серед евакуйованих іноземців були й двоє українців - мати та неповнолітня дитина. Український МЗС домовився із катарською стороною про можливість евакуації громадян України цим рейсом. Відомо, що рейс з Кабула прибув до Дохи, 9 вересня, о 20:00, після цього усі хто був на борту літака пройшли ПЛР-тестування та наразі очікують на результати.

Читайте також
Евакуація з Афганістану: понад 150 українців чекають повернення додому, - Кулеба Евакуація з Афганістану: понад 150 українців чекають повернення додому, - Кулеба
Україна відправить до Афганістану ще один літак для евакуації українців. Зокрема, наразі на допомогу чекають вже понад 150 громадян України.
Росія евакуює українців з Афганістану: Кулеба прокоментував гучні заяви РФ (відео) Росія евакуює українців з Афганістану: Кулеба прокоментував гучні заяви РФ (відео)
Раніше стало відомо, що Росія планує евакуювати з Афганістану понад 500 громадян, в тому числі українців. Однак, міністр зазначив, що не бачить нічого поганого в тому, якщо хтось з українців вилетів з Афганістану російським літаком.
Евакуація з захопленого Афганістану: ще 90 українців чекають на допомогу від МЗС (відео) Евакуація з захопленого Афганістану: ще 90 українців чекають на допомогу від МЗС (відео)
Першим евакуаційним рейсом в Україну прилетіли 79 людей, другим — 83 людини, а третім — 98 людей. При цьому вже 65 афганців попросили статус біженця в Україні.
Loading...
Load next