Українська паралімпійська збірна повернулася з Ігор у Токіо (відео)

Українська паралімпійська збірна повернулася з Ігор у Токіо (відео)
Українські спортсмени на Паралімпійських іграх завоювали 98 медалей: 27 бронзових, 47 срібних та 24 золотих. У медальному заліку — де місце залежить від кількості золота — Україна стала 6-ю. Але за загальною кількістю медалей наша збірна — 5-а у світі.

Частина української збірної у неділю повернулася з Паралімпійських ігор у Токіо, де завершили змагання.

Про це повідомляє Hromadske.

В аеропорт "Бориспіль" прибуло 126 людей: тренери, медики, спортсмени та президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

https://twitter.com/HromadskeUA/status/1434432935130771457?ref_src=twsrc...

Серед тих, хто повернувся, — плавець Максим Крипак, який став найтитулованішим спортсменом Паралімпійських ігор у Токіо; настільний тенісист Іван Май, який здобув дві "бронзи" чотириразова паралімпійська чемпіонка зі стрибків у довжину Оксана Зубковська.

Зубковська розповіла, що травмувалася за 4 дні до змагання і не знала, як буде стрибати. 

Це були неймовірні враження. Я не сподівалася, що людина здатна на таке, тож дуже собою пишаюся, - сказала спортсменка.

Срібний і бронзовий призер Паралімпіади у Токіо плавець Максим Веракса розповів, що відчував гордість за країни щоразу, як підіймався на п'єдестал. Спортсмен також заявив, що свої останні досягнення присвячує дітям.

Зустрічав збірну міністр молоді та спорту Вадим Гутцай. Він подякував спортсменам, тренерам, лікарям та Паралімпійському комітету за результати на Іграх.

Нагадаємо, що українські спортсмени на Паралімпійських іграх завоювали 98 медалей: 27 бронзових, 47 срібних та 24 золотих.

Читайте також
Україна здобула одинадцяте "золото" на Паралімпіаді-2020 Україна здобула одинадцяте "золото" на Паралімпіаді-2020
У Токіо Марина Литовченко провела один з найбільш домінувальних турнірів серед усіх чемпіонів у настільному тенісі.
Паралімпіада-2020: Україна здобула 9 медалей та посідає 5 місце Паралімпіада-2020: Україна здобула 9 медалей та посідає 5 місце
У п'ятий день змагань українські спортсмени вже завоювали дві золоті медалі: Оксана Зубковська у стрибках у довжину та Роман Полянський в академічному веслуванні.
Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку
Українські паралімпійці успішно стартували на Іграх у Токіо. Зокрема, Україну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.
Loading...
Load next