Авіакатастрофа Boeing МН17: родичі загиблих виступлять у суді Нідерландів (відео)

Авіакатастрофа Boeing МН17: родичі загиблих виступлять у суді Нідерландів (відео)
На початку 2020 року прокуратура Нідерландів пред’явила звинувачення чотирьом підозрюваним у справі щодо катастрофи малазійського рейсу MH17 над Донбасом.

Пасажирський літак компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердаму в Куала-Лумпур, збили 17 липня 2014 року біля окупованого Торезу Донецької області зенітним ракетним комплексом "Бук" російського виробництва. Внаслідок авіакатастрофи загинуло 283 пасажири та 15 членів екіпажу.

Однак, сьогодні, 6 вересня, в Нідерландах в судовому комплексі "Схіпхол" заслухають родичів загиблих пасажирів малайзійського рейсу МН17, який був збитий збройними силами РФ над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. Про це з Гааги повідомив кореспондент "Укрінформу".

Відомо, що понад 90 родичів загиблих рейсу MH17 скористаються своїм правом виступити у суді, починаючи з 6 вересня 2021 року. Суд виділив десять днів для реалізації їхнього права на виступ, - йдеться у повідомленні.

Відомо, що слухання розпочнуться вже сьогодні о 10:00 за місцевим часом (09:00 за Києвом). У них візьмуть участь понад 90 родичів жертв з Нідерландів, Австралії, Малайзії, Індонезії та Канади.

Нагадаємо, що нещодавно Спільна Слідча Група (JIT), яка веде слідство у справі про збиття малайзійського Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом, попросила військових із Курська про допомогу у розслідування катастрофи. Зокрема, група просила надасть будь-яку інформацію, яка може мати важливе значення для суду, про це йдеться в заяві Спільної слідчої групи.

Також на сайті розміщено звернення батьків загиблого в катастрофі Віктора Орєшкіна, які теж просять свідків з Росії відгукнутися та допомогти слідству у розслідуванні катастрофи в якій загинув їхній син.

Читайте також
Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео) Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео)
У Нідерландах 6 вересня поновився судовий процес у справі MH17 - слово надали рідним і близьким загиблих, які мають намір розповісти суду про своє горе і наслідки катастрофи. Передбачається, що виступи родичів будуть "надзвичайно емоційними".
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next