Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео)

Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео)
У Нідерландах 6 вересня поновився судовий процес у справі MH17 - слово надали рідним і близьким загиблих, які мають намір розповісти суду про своє горе і наслідки катастрофи. Передбачається, що виступи родичів будуть "надзвичайно емоційними".

Окружний суд Гааги у Нідерландах оголосить вирок у справі про збиття малазійського боїнга MH17 у небі над Донбасом наприкінці 2022 року. Внаслідок авіакатастрофи загинуло 283 пасажири та 15 членів екіпажу, повідомив головуючий суддя Фредерік Стейнхаус, повідомляє "Інтерфакс-Україна" в понеділок, 6 вересня.

Зазвичай суду потрібно два тижні, щоб винести своє рішення, але в цій справі це неможливо. Тому рішення не буде винесено в червні 2022 року. Як довго це займе, поки що невідомо, тому суд зарезервував три дати: 22 вересня, якщо не буде готове, то 17 листопада або ж 15 грудня 2022 року, - повідомив суддя.

Проте, як довго це займе, наразі не відомо, заявив Стейнхайс. Однак, журналістка нідерландського видання De Telegraaf назвала три ймовірні дати для оголошення вироку: 22 вересня, 17 листопада або ж 15 грудня 2022 року.

Окрім цього, зазначимо, що починаючи із засідання, яке було проведене сьогодні, 6 вересня, і протягом наступних трьох тижнів суд планує заслуховувати свідчення родичів загиблих. Зокрема, у них візьмуть участь понад 90 родичів жертв з Нідерландів, Австралії, Малайзії, Індонезії та Канади. Окрім цього, у цей період суд також розгляне близько сотні письмових заяв, наданих іншими членами родин. 

Нагадаємо, що раніше Спільна Слідча Група (JIT), яка веде слідство у справі про збиття малайзійського Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом, попросила військових із Курська про допомогу у розслідування катастрофи. Зокрема, група просила надасть будь-яку інформацію, яка може мати важливе значення для суду, про це йдеться в заяві Спільної слідчої групи.

Також на сайті розміщено звернення батьків загиблого в катастрофі Віктора Орєшкіна, які теж просять свідків з Росії відгукнутися та допомогти слідству у розслідуванні катастрофи в якій загинув їхній син.

Читайте також
"Хотілося б вірити, що Путін визнає провину": у суді Нідерландів в справі MH 17 виступили дев'ятеро родичів загиблих (відео) "Хотілося б вірити, що Путін визнає провину": у суді Нідерландів в справі MH 17 виступили дев'ятеро родичів загиблих (відео)
Виступи родичів загиблих були "дуже емоційними", оскільки їм доводилося впізнавати тіла загиблих буквально по частинах. Під час їхніх промов у залі суду плакали прокурори, журналісти, перекладачі.
Авіакатастрофа Boeing МН17: родичі загиблих виступлять у суді Нідерландів (відео) Авіакатастрофа Boeing МН17: родичі загиблих виступлять у суді Нідерландів (відео)
На початку 2020 року прокуратура Нідерландів пред’явила звинувачення чотирьом підозрюваним у справі щодо катастрофи малазійського рейсу MH17 над Донбасом.
Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну
Група нідерландських прокурорів та слідчих готові приїхати в Україну для напрацювання кроків у справі збитого малазійського Боїнга МН17.
Loading...
Load next