Українець виграв чемпіонат світу зі скелелазіння в Росії (відео)

Українець виграв чемпіонат світу зі скелелазіння в Росії (відео)
На чемпіонаті світу зі скелелазіння, що відбувається в Москві, визначилися чемпіони у дисципліні "швидкість". У фіналі українець Болдирєв став сильнішим за іспанця на 0,2 сек.

Українець Данило Болдирєв здобув "золото" на чемпіонаті світу зі спортивного скелелазіння в Москві. Він переміг в дисципліні "швидкість".

Про це повідомляє 24 канал. 

Болдирєв показав результат 5,80 секунди у кваліфікації, а потім поліпшив його в фіналі – 5,73 секунди. Це дозволило Болдирєву обійти іспанця Еріка Ною Кардона (5,95) і завоювати перше місце.

Зазначимо, що українець міг вилетіти ще в першому раунді. Він випередив італійця Джанлуку Дзодду всього на 0,004 с.

Після цього на арені в столиці Росії зазвучав гімн України на честь перемоги українського спортсмена.

 

Для Данила Болдирєва це друге "золото" на чемпіонатах світу. У 2014 році він ставав першим в цій же дисципліні. У 2020 році Данило став чемпіоном Європи.

А дисципліна "швидкість" буде представлена на Олімпіаді-2024 в Парижі.

Читайте також
"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео) "У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.
УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото) УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото)
Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалила форму збірної України для виступу на Чемпіонаті Європи - Євро-2020, попри протести Російської Федерації та заяви про те, що у новій формі "закладений конфлікт".
Українець Яремчук дебютував у "Бенфіці": своїм голом приніс перемогу над "Спартаком" (відео) Українець Яремчук дебютував у "Бенфіці": своїм голом приніс перемогу над "Спартаком" (відео)
Росіяни залишились без шансів вже після фіаско у Москві, де "орли" впевнено їх перемогли. Матч у Португалії лише в черговий раз це підтвердив, а українець Роман Яремчук створив гол і допоміг вибити росіян з Ліги чемпіонів.
Loading...
Load next