Найтитулованішого спортсмена Паралімпіади-2020 нагородили званням Героя України

Найтитулованішого спортсмена Паралімпіади-2020 нагородили званням Героя України
Український плавець Максим Крипак - спортсмен, який здобув найбільше медалей на Паралімпіаді-2020 у Токіо.

Президент Володимир Зеленський присвоїв багаторазовому чемпіону та призеру Паралімпійських ігор у Токіо Максиму Крипаку звання Героя України. Українець став найтитулованішим спортсменом на цьогорічних Іграх. 

Про це повідомив Зеленський на зустрічі зі спортсменами Паралімпійських ігор у Токіо.

Ми прикуті до екранів, коли пливеш саме ти (Максим Крипак), бо ти наш герой. І від сьогодні Герой України, — заявив президент.

Та натомість Максим Крипак попросив Зеленського допомогти президенту Національного паралімпійського комітету України створити на підконтрольній території центр для підготовки плавців.

Нагадаємо, що Крипак на Іграх-2020 здобув п'ять золотих та по одній срібній та бронзовій медалі та став найтитулованішим спортсменом у Токіо. Також плавець став найтитулованішим українським спортсменом за всю історію паралімпійської збірної України. У нього загалом тепер 15 медалей, 10 із яких золоті.

Зазначимо, що українська збірна здобула 98 медалей: 27 бронзових, 47 срібних та 24 золотих. У медальному заліку — де місце залежить від кількості золота — Україна стала 6-ю. Але за загальною кількістю медалей наша збірна — 5-а у світі.

Читайте також
Українець відмовився від фото з російськими спортсменами на нагородженні Паралімпіади (фото) Українець відмовився від фото з російськими спортсменами на нагородженні Паралімпіади (фото)
Українському спортсмену запропонували зробити традиційне фото призерів. Проте, він відмовився.
Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку
Українські паралімпійці успішно стартували на Іграх у Токіо. Зокрема, Україну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.
Паралімпіада-2020: Україна здобула 9 медалей та посідає 5 місце Паралімпіада-2020: Україна здобула 9 медалей та посідає 5 місце
У п'ятий день змагань українські спортсмени вже завоювали дві золоті медалі: Оксана Зубковська у стрибках у довжину та Роман Полянський в академічному веслуванні.
Loading...
Load next