Скандальні вибори до Держдуми: 150 тисяч жителів ОРДЛО проголосували на виборах у Росії (відео)

Скандальні вибори до Держдуми: 150 тисяч жителів ОРДЛО проголосували на виборах у Росії (відео)
У Ростовській області українським громадянам, яких звезли із псевдореспублік "ДНР" та "ЛНР" на територію Росії, видали паспорти РФ прямо перед голосуванням на російських виборах до Держдуми.

Громадян України, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу (ОРДЛО), автобусами вивозили в Ростовську область, що на території Російської Федерації та роздавали російські паспорти, аби ті могли "проголосувати" на виборах в Державну Думу РФ. Так, близько 150 тисяч жителів тимчасово окупованих територій Донбасу з російськими паспортами, проголосували дистанційно на виборах до Держдуми Російської Федерації

Про це повідомив голова комісії з міжнародного співробітництва Ради з прав людини РФ Кирило Вишинський під час брифінгу, повідомляє російське ЗМІ "ТАСС". Цю цифру назвали в ЦВК станом на 15.45 годину учорашнього дня.

Зрозуміло, що якісь цифри можна називати тільки приблизно через те, що якась частина людей, що живуть в "ДНР" і "ЛНР" і отримали паспорти (Російської Федерації,- ред.), раніше вже мала реєстрацію на території РФ і брала участь у виборах, маючи можливість голосувати не тільки за федеральні партійні списки, але і за місцевих кандидатів. Але ось за тією інформацією, яку надає ЦВК, станом на 15:45 проголосувало понад 150 тисяч осіб. Повторюся, ця цифра дуже приблизна, показує, як дистанційно голосував Донбас, - заявив Вишинський.

Він також наголосив, що голосування на Донбасі стало наймасштабнішим за кордоном. Окрім цього, за його словами, протягом трьох днів було організовано понад 1,4 тис. рейсів з окупованих РФ територій Донбасу - приблизно 800 з "ДНР" і 600 з "ЛНР".

Там величезна кількість людей - понад 650 тисяч уже є громадянами РФ, отримали паспорти, - сказав він.

Проте, невідомі особи опублікували у мережі відео, в якому з акаунтів мешканців так званої "ЛНР" онлайн голосують за партію влади на виборах в Росії. Зокрема, у 16-хвилинному відеоролику невідомий чоловік заходить в акаунти жителів самопроголошеної "ЛНР" і голосує замість людей за провладну політсилу у Російській Федерації - "Єдина Росія".

У відео чоловік також скаржиться, що державний портал повільно обробляє дані, тому він може не встигнути пройти весь список осіб, за яких має проголосувати. Дані про "голосування" він вносить до звіту Алчевського центру культури і творчості для виборчої комісії, який знаходиться на окупованій території.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 17 вересня, в Росії стартували вибори депутатів до Державної думи (нижньої палати парламенту), губернаторів, депутатів регіонального і міського рівнів. Вони тривали три дні. На виборах до Держдуми, які незаконно проводяться в окупованому Криму, представлені 14 партій. Вони розміщені в бюлетенях у порядку, визначеному жеребкуванням.

Окрім цього на одну з виборчих дільниць, що на території окупованого Росією Криму, прийшов чоловік у костюмі коня, одягнений, до того ж у пальто. Інцидент трапився у Ялті. Відео можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
Росія на Донбасі видала свої паспорти майже 530 тисячам українців - ЗМІ Росія на Донбасі видала свої паспорти майже 530 тисячам українців - ЗМІ
Російська Федерація в окупованих районах Донецької і Луганської області за два роки надала російське громадянство в спрощеному порядку майже 530 тисячам жителів.
Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів
Вже до кінця 2021 року Російська Федерація планує видати свої паспорти майже 1 мільйону жителів Донбасу. Цим самим люди які отримають російські паспорти стануть громадянами РФ.
"Проходить експеримент по возз'єднанню": у РФ про долю окупованого Донбасу (відео) "Проходить експеримент по возз'єднанню": у РФ про долю окупованого Донбасу (відео)
За словами депутата Держдуми, в майбутньому Росія має намір поділити ОРДЛО на "мажоритарні округи".
Loading...
Load next