На Київщині студент помер у день вакцинації: Шкарлет заперечує, що причиною смерті є щеплення

На Київщині студент помер у день вакцинації: Шкарлет заперечує, що причиною смерті є щеплення
Остаточна причина смерті 19-річного студента буде відома лише через місяць після завершення медичних досліджень.

Увечері 13 вересня на Київщині раптово помер 19-річний студент третього курсу Українського гуманітарного інституту родом з Львівщини Володимир Сало. Попередня причина смерті – серцево-судинна недостатність. Також відомо, що в день смерті Володимир Сало був вакцинований від коронавірусу.

Міністр освіти й науки Сергій Шкарлет заявив, що раптова смерть студента Українського гуманітарного інституту жодним чином не пов'язана з тим, що напередодні його вакцинували від коронавірусної хвороби. Про це інформує "Укрінформ". 

Ті прикрі випадки, які стаються, всі знаємо – облетіло певні мережі повідомлення стосовно хлопчика 19 років, але там причина, вона буде оприлюднена, причина не в вакцинації. Є декілька побічних явищ, але вакцинування сьогодні є наша з вами запорука успішного освітнього процесу, - сказав Шкарлет.

Він закликав освітян звертатися за роз’ясненнями стосовно вакцинації та її наслідків до профільних лікарів та центру надання консультації Міністерства охорони здоров’я.

Остаточна причина смерті хлопця буде відома лише через місяць після завершення медичних досліджень. Попередня довідка про причину смерті вказує "Серцево-легенева недостатність. Набряк легень. Гостра коронарна недостатність".  

Зазначимо, що Володимир Сало родом з села Добросин Львівської області. Сім’я була багатодітною, виховувала п’ятеро дітей, він був наймолодшим сином. У 2019 році вступив до приватного вишу – Український гуманітарний інститут, що в місті Буча на Київщині, на спеціальність «Філологія». Був активним студентом, навчався на відмінно.

Читайте також
За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців
За добу 21 липня в Україні виявлено 726 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
Люксембург відкрив свої кордони для туристів з України Люксембург відкрив свої кордони для туристів з України
Відтепер Люксембург відкривається для всіх типів подорожей українців. Туди можна потрапити вакцинованим українцям або тим, хто перехворів на COVID-19.
Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні
Українські заробітчани, які їдуть до Польщі на заробітки, будуть в обов'язковому порядку проходити вакцинацію від коронавірусу на українсько-польському кордоні.
Loading...
Load next