Реалії "русского мира": як зараз виглядає Донецький аеропорт (відео)

Реалії "русского мира": як зараз виглядає Донецький аеропорт (відео)
22 січня 2015 року "кіборги" відійшли з руїн нового терміналу Донецького аеропорту. Його оборона тривала з 26 травня 2014-го - понад 240 днів.

На місці аеропорту імені Сергія Прокоф'єва в окупованому Донецьку залишилися самі руїни. Колишнє летовище занепадає, як і багато інших споруд на території, підконтрольній бойовикам.

Відео колишнього летовища опублікував Telegram-канал "donetchanyn". 

Зруйнований після боїв у 2014 році аеропорт має плачевний вигляд.

На опублікованих кадрах видно, що з кожним роком будівля аеропорту руйнується все більше. Споруда все більше розвалюється, на що окупанти, очевидно, не зважають.

На початку ролика автор уточнив, що кадри зняті у 2021 році. Коли саме – не зазначив, але, судячи з сонячної погоди та безхмарного неба, можливо, що це було влітку або на початку осені.

Зазначимо, оборона Донецького аеропорту тривала з вересня 2014 року до 22 січня 2015 року. Українські захисники утримували летовище протягом 242 днів. За витримку та мужність їх назвали "кіборгами".

Бої завершилися лише тоді, коли окупанти знищили саму будівлю летовища. Російські найманці підірвали новий термінал, бетонні перекриття і стеля у багатьох секціях обвалилася.

У "Книзі пам'яті полеглих за Україну" мовиться, що за час оборони Донецького аеропорту загинули 100 бійців, ще близько 500 зазнали поранень.

Читайте також
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
Loading...
Load next