Учнівська збірна України посіла перше місце на Всесвітніх спортивних іграх (фото)

Учнівська збірна України посіла перше місце на Всесвітніх спортивних іграх (фото)
Учнівська збірна України виборола 148 нагород і посіла перше місце в командному заліку на Всесвітніх учнівських спортивних іграх U-15.

Українська збірна здобула 148 медалей (69 золотих, 42 срібних, 37 бронзових) і завершила змагання на першому місці загальнокомандного заліку на перших Всесвітніх учнівських спортивних іграх U-15, які відбувались 11-19 вересня у Белграді (Сербія).

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.

У МОН зазначають, що загалом у змаганнях взяли участь 2,5 тис. спортсменів віком 13-15 років із 35 країн світу. Українську збірну представляв 251 спортсмен.

До програми заходу увійшли 15 видів спорту: бадмінтон, баскетбол, баскетбол 3х3, вільна та греко-римська боротьба, волейбол, дзюдо, карате, легка атлетика, плавання, спортивне орієнтування, настільний теніс, тхеквондо (ВТФ), футбол, шахи. Загалом було розіграно 172 комплекти нагород.

Крім того, для учнів проводились освітні та культурні заходи, оскільки події, що проходять під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту, ставлять собі за мету розвивати взаємоповагу, толерантність, єднання й дружбу.

У межах ігор відбувся Учнівський спортивний форум, участь у якому взяв заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький. Він поінформував про впровадження в Україні нових підходів щодо популяризації активного відпочинку серед учнів.

Зазначимо, що Міжнародна федерація шкільного спорту (ISF) – це міжнародна багатоспортивна організація, визнана Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) з 1995 року, що об’єднує 132 національні шкільні спортивні організації з усього світу. Разом зі своїми учасниками ISF щорічно організовує понад 10 міжнародних спортивних змагань і масових спортивних та освітніх заходів для школярів у віці від 6 до 18 років.

Читайте також
Петраков офіційно очолив збірну України з футболу Петраков офіційно очолив збірну України з футболу
Українська асоціація футболу призначила тимчасового тренера національної збірної - Олександра Петракова.
"Кожна гра – фінальна": наставник збірної України прокоментував своє призначення (відео) "Кожна гра – фінальна": наставник збірної України прокоментував своє призначення (відео)
Петраков вперше прокоментував своє призначення. Він наголосив, що наступні 5 поєдинків будуть наче фінальні.
Україна здобула сім нагород у неповному складі на Євро-2022 з боротьби: медальний залік Україна здобула сім нагород у неповному складі на Євро-2022 з боротьби: медальний залік
Українці не виступили у вільній боротьбі, але змогли виграти нагороди на турнірі.
Loading...
Load next