Олексій Антипович: кожен третій українець за останні два роки подорожував своєю державою

Олексій Антипович: кожен третій українець за останні два роки подорожував своєю державою
32% опитаних зазначили, що за останні два роки подорожували Україною з метою туризму. 68% – не мали такого досвіду.

За останні два роки Україною з метою туризму подорожували 32% опитаних українців. Проте, 68% респондентів заявили, що не мали такого досвіду.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", директором якої є Олексій Антипович.

Опитування було проведене протягом 10-13 вересня 2021 року.

Згідно з даними, відносно більше тих, хто подорожував, серед мешканців Києва, молодих людей, більш заможних та тих, то має та часто водить авто.

Найпопулярнішими напрямами для подорожей є Карпати (55%) та морські курорти півдня країни (48%). До природних пам’яток подорожували 37%, цікавих міст України — 26%, місць історичних подій, битв — 17%.

Приблизно 70% опитаних українців, які користуються приміськими потягами та міжрегіонального сполучення, готові платити більше за проїзд, якщо підвищиться якість послуг. Натомість третина громадян до цього не готові.

За останній рік 69% респондентів не користувалися приміськими потягами. Часто їздили електричками — 8%, рідко — 23%. 74% опитаних не користувалися міжрегіональними потягами за цей період. Регулярно їздили — лише 4%, іноді — 22%.

Більшість власників авто (77%) готові користуватися платними автомагістралями, якщо вони будуть якісніші, безпечніші та матимуть обмеження швидкості у 130 кілометрів на годину.

Опитування проводили методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews — телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 1,8%.

Читайте також
Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео) Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео)
Світова пандемія значно вплинула на усі сфери людської діяльності, винятком не стала й туристична галузь України. Протягом минулого року туризм був змушений “виживати” в умовах декількох місячного локдауну та непередбачуваних карантинних обмежень. Вони не лише унеможливили звичну роботу готелів та туристичних місць, а й також не давали можливості у час пандемії в повному обсязі розвиватись туристичній галузі.
Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня
Вже з 15 травня українці зможуть літати до Туреччини без ПЛР-тесту, однак з іншою умовою - залишається в силі вимога заповнити спеціальну форму перед вильотом.
Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України
Влада Туреччини повернула вимогу здачі ПЛР-тесту для перетину кордону громадянами України. ПЛР-тест відтер може замінити швидкий тест на антиген коронавірусу.
Loading...
Load next