Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня

Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня
Вже з 15 травня українці зможуть літати до Туреччини без ПЛР-тесту, однак з іншою умовою - залишається в силі вимога заповнити спеціальну форму перед вильотом.

У відповідній формі необхідно буде вказати свої паспортні дані, рейс і місце проживання в Туреччині. Про це повідомила пресслужба міжнародного аеропорту "Бориспіль" в четвер, 29 квітня.

"Після заповнення даних система генерує Hes-код, який необхідно пред'являти в готелях, місцях громадського харчування, торгових центрах і транспорті. За допомогою Hes-коду влада контролює, чи мала людина контакт з хворим COVID-19, і якщо це сталося – інформує туриста", - йдеться у повідомленні аеропорту.

 Зокрема за 72 години до прильоту до Туреччини:

  • пасажири повинні видрукувати заповнену анкету або завантажити на пристрій (смартфон, планшет тощо);
  • пасажири повинні пред'явити видруковану анкету або завантажену анкету на мобільному пристрої співробітнику авіакомпанії в аеропорту вильоту. Без анкети в посадці на борт літака буде відмовлено.

Електронна форма доступна за посиланням ТУТ.

Зазначимо, що у Туреччині з 29 квітня по 17 травня діє жорсткий локдаун з цілодобовою комендантською годиною. Однак, обмеження не стосуються іноземців, які перебувають в країні тимчасово.

Нагадаємо, що український лоукостер Bees Airline отримав дозвіл від Європейського агентства з безпеки авіації (EASA) на виконання польотів до Європи. Зокрема отриманий документ дозволяє літати у 27 країн Євросоюзу, Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію, Швейцарію, Гібралтар і віддалені острови.

Читайте також
Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України
Влада Туреччини повернула вимогу здачі ПЛР-тесту для перетину кордону громадянами України. ПЛР-тест відтер може замінити швидкий тест на антиген коронавірусу.
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео) Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео)
Світова пандемія значно вплинула на усі сфери людської діяльності, винятком не стала й туристична галузь України. Протягом минулого року туризм був змушений “виживати” в умовах декількох місячного локдауну та непередбачуваних карантинних обмежень. Вони не лише унеможливили звичну роботу готелів та туристичних місць, а й також не давали можливості у час пандемії в повному обсязі розвиватись туристичній галузі.
Loading...
Load next