Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України

Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України
Влада Туреччини повернула вимогу здачі ПЛР-тесту для перетину кордону громадянами України. ПЛР-тест відтер може замінити швидкий тест на антиген коронавірусу.

Турецька влада від сьогодні, 1 червня повернула вимогу про обов’язковий негативний результат тесту на коронавірус для туристів з декількох країн, у тому числі також і з України. Про це йдеться у розпорядженні для літнього складу авіаперсоналу у системі NOTAM, повідомляє avianews.com.

Зазначається, що 1 червня пасажирам з України ще можна вилетіти до Туреччини без тестування на коронавірус, однак вже від завтра, 2 червня, почнуть діяти нові правила.

Зокрема відомо, що пасажири, в тому числі і українські, зобов'язані не більше, ніж за 72 години (3 доби) до перетину кордону з Туреччиною здати ПЛР-тест. Також люди, які прибувають в Туреччину, можуть надати результати експрес-тестів на антиген, проте з моменту взяття зразка до перетину кордону має пройти не більше 48 годин (2 доби).

Аналізи на коронавірус можуть не показувати пасажири, які пройшли повний курс вакцинації від ковіду та мають офіційний документ про це. З моменту отримання останніх дози вакцини повинно пройти не менше 14 днів. Ці правила діють з 1 до 30 червня 2021 року включно.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що з 15 травня українці могли літати до Туреччини без ПЛР-тесту, однак з іншою умовою - в силі залишалась вимога заповнити спеціальну форму перед вильотом.

Читайте також
Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня
Вже з 15 травня українці зможуть літати до Туреччини без ПЛР-тесту, однак з іншою умовою - залишається в силі вимога заповнити спеціальну форму перед вильотом.
Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео) Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео)
Світова пандемія значно вплинула на усі сфери людської діяльності, винятком не стала й туристична галузь України. Протягом минулого року туризм був змушений “виживати” в умовах декількох місячного локдауну та непередбачуваних карантинних обмежень. Вони не лише унеможливили звичну роботу готелів та туристичних місць, а й також не давали можливості у час пандемії в повному обсязі розвиватись туристичній галузі.
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
Loading...
Load next