Криголам "Джеймс Кларк Росс" прибув до Одеси (відео)

Криголам "Джеймс Кларк Росс" прибув до Одеси (відео)
Криголам належить до криголамів одного з найвищих класів. Судно може рухатися крізь шар криги товщиною до 4 метрів за екстремальних умов, і працює в штатному режимі у крижаному шарі товщиною до 1,5 метра.

Придбаний Україною криголам James Clark Ross прибув в Одесу.

Про це у вівторок, 5 жовтня повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

Під синьо-жовтим прапором криголам прибув у одеський морський порт сьогодні, 5 жовтня.

З Данії в Україну судном керували два капітани: український капітан Олег Новосильний та британський "капітан-наставник" Саймон Воллес.

Наступні тижні триватиме дооформлення необхідних документів та технічна інвентаризація судна. Потому відбудеться офіційне представлення криголаму для медіа та буде оголошено його нову назву. Також планується час для екскурсійного відвідування судна, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Україна придбала британський криголам James Clark Ross у серпні цього року. Офіційна передача судна відбулася 30 серпня, тоді ж над ним підняли український стяг.

У МОН зазначили, що завдяки криголаму українські науковці зможуть не тільки повернутися до досліджень Світового океану, але й розв’язати логістичні проблеми на антарктичній станції "Академік Вернадський" та розширити можливості сезонних експедицій.

 

Читайте також
Придбаний у Британії криголам James Clark Ross вже прямує у порт Одеси (відео) Придбаний у Британії криголам James Clark Ross вже прямує у порт Одеси (відео)
Це перший криголам, який за роки Незалежності з'явився "на озброєнні" в українських полярників. Оскільки останні 20 років в України не було власного криголаму для антарктичних досліджень, що значно обмежувало роботу полярників.
Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео) Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео)
Окрім цього було виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігалися ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про порушення направлені до органів державного нагляду, призначені службові перевірки.
В Одеський порт завітав перший з початку пандемії круїзний лайнер (відео) В Одеський порт завітав перший з початку пандемії круїзний лайнер (відео)
На борту лайнера подорожують близько 60 туристів, переважно це громадяни США і Канади. У зв’язку з обмеженнями через пандемію коронавірусу теплохід заповнений на 50%.
Loading...
Load next