В Одеський порт завітав перший з початку пандемії круїзний лайнер (відео)

В Одеський порт завітав перший з початку пандемії круїзний лайнер (відео)
На борту лайнера подорожують близько 60 туристів, переважно це громадяни США і Канади. У зв’язку з обмеженнями через пандемію коронавірусу теплохід заповнений на 50%.

Сьогодні, 28 вересня, до Одеського морського порту прибув перший з початку пандемії круїзний лайнер Sea Dream II. Він пришвартувався біля причалу №15 морського вокзалу.

Про це повідомляє адміністрація Одеського порту.

Там зазначили, що лайнер здійснює круїз між портами Середземного та Чорного морів зі стартом у грецьких Афінах. Попередній порт заходу перед Одесою – румунська Констанца. Завтра по обіді за графіком теплохід має розпочати перехід до болгарської Варни.

 Зараз на борту подорожують близько 60 туристів, переважно це громадяни США і Канади. Лайнер заповнений туристами на 50%. Це пов'язано з обмеженнями через пандемію коронавірусу.

Адміністрація Одеського порту спільно з ДУ "Лабораторний центр МОЗ України на водному транспорті" розробила і впровадила оперативний "План заходів щодо епідемічної безпеки під час обслуговування круїзних пасажирських суден". Відповідний документ враховує рекомендації ВООЗ, ІМО та опублікованих європейських стандартів охорони здоров'я, введених для забезпечення безпеки пасажирів і членів екіпажів пасажирських лайнерів від зараження коронавірусом Covid-19.

За словами начальника Одеської філії ДП "Адміністрація морських портів України" Максима Лапая, обслуговування за антиковідним протоколом пасажирів Sea Dream II дозволить отримати відповідний досвід для безпечного приймання круїзного флоту у наступному році.

Адміністрація порту отримала 31 заявку на візити до Одеси круїзних лайнерів у сезоні-2022, - додав він

Зазначимо, що мега-яхта Sea Dream II побудована у 1985 році та пройшла реновацію у 2013-му. Це розкішний лайнер преміум-класу, обладнаний платформою й оснащенням для заняття туристами водними видами спорту. Пасажиромісткість судна – 112/115 осіб, екіпаж – 92 осіб. Максимальна довжина яхти становить 105 м.

Читайте також
Криголам "Джеймс Кларк Росс" прибув до Одеси (відео) Криголам "Джеймс Кларк Росс" прибув до Одеси (відео)
Криголам належить до криголамів одного з найвищих класів. Судно може рухатися крізь шар криги товщиною до 4 метрів за екстремальних умов, і працює в штатному режимі у крижаному шарі товщиною до 1,5 метра.
В порт Одеси прибув катер Берегової охорони Туреччини (відео) В порт Одеси прибув катер Берегової охорони Туреччини (відео)
Українські морські охоронці супроводжували турецьких колег до прикордонного пункту базування. Неофіційний дружній візит-відповідь триватиме до 16 вересня.
Мандрівка до Албанії: незабутній відпочинок на сонячному березі (відео) Мандрівка до Албанії: незабутній відпочинок на сонячному березі (відео)
Розіграш путівки від телеканалу "ПравдаТУТ Львів" та туристичної компанії "IN.DI.GO TRAVEL": з-поміж 6 тисяч коментарів виграти подорож пощастило львів’янці Надії Шупер.
Loading...
Load next