У Карпатах температура опустилася до -9°C (фото)

У Карпатах температура опустилася до -9°C (фото)
Вранці 9 жовтня на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря опустилася до -9 градусів Цельсія.

На горі Піп Іван Чорногірський, вершина якого розташована в українських Карпатах на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей у суботу зранку зафіксували 9 градусів морозу. На горі й досі хмарно, туман, вітер східний, 18 м/с. Про це повідомили на сторінці Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту у Facebook. 

Через мороз усі поверхні вкрилися памороззю. Зокрема, за прогнозом синоптиків, по всій території Україні сьогодні опадів не очікується, уночі - мороз, удень - до 17 градусів тепла. У південних та східних областях місцями пориви північно-східного вітру 15-20 м/с. Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу, в Криму та Приазов'ї 4-7° тепла, вдень 9-14° тепла, на Закарпатті 15-17°

Зауважимо, що гора Піп Іван (Піп Іван Чорногірський або Чорна Гора) має висоту 2 028 м, це одна з найвищих вершин українських Карпат, розташована на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Нагадаємо, що заморозки в українських Карпатах фіксували й раніше. Так, 7 жовтня на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря опустилась до -2 градусів.

Читайте також
Температура сягає -4 °C: у Карпатах на горі Піп Іван випав сніг (фото) Температура сягає -4 °C: у Карпатах на горі Піп Іван випав сніг (фото)
На горі Піп Іван Чорногірський випав сніг. Температура повітря опустила до -4°С й досі тримається мороз.
На горі Піп Іван Чорногірський декілька днів температура повітря опускається нижче нуля (фото) На горі Піп Іван Чорногірський декілька днів температура повітря опускається нижче нуля (фото)
Піп Іван - одна з найвищих вершин Українських Карпат, з висотою 2028 м. Розташована на південно-східному кінці головного хребта масиву Чорногора, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.
Похолодання в Україні: на вершині гори Піп Іван Чорногірський зафіксували -6 (фото) Похолодання в Україні: на вершині гори Піп Іван Чорногірський зафіксували -6 (фото)
Рятувальники повідомили, що вже невдовзі Україна зустріне перші осінні заморозки. Температура повітря суттєво опуститься на території більшості областей.
Loading...
Load next