Переслідування українців в окупованому Криму: активіста засудили на 12 років за "шпигунство"

Переслідування українців в окупованому Криму: активіста засудили на 12 років за "шпигунство"
Затриманий українець має проблеми зі здоров'ям. Він скаржиться на відсутність медичної допомоги в у Сімферопольському СІЗО.

Окупаційний суд Криму засудив на 12 років українця Костянтина Ширінга. Його звинувачують в шпигунстві на користь України.

Про повідомили в Кримській правозахисній групі. 

Рішення "суду" повідомив адвокат Ширінга.

На початку серпня у ФСБ заявили, що викрили "українську розвідувально-диверсійну групу". Зазначається, що до її складу нібито входила й російська військовослужбовиця Тетяна Кузьменко, якій висунули обвинувачення у державній зраді.

"Слідство" інформує, що військова передавала Ширінгу інформацію про російські збройні сили в Криму.

Кузьменко засудили на 8 років з відтермінуванням 2 роки, поки її дитина не досягне 14-річного віку.

Повідомляється, що матеріали цієї справи повністю засекречені ФСБ. Тим часом Костянтин Ширінг отримав 12 років за нібито "шпигунство".

Для Костянтина Ширінга "обвинувачення" вимагало 14 років ув'язнення. Захист наполягав на виправданні українця. "Суд" вирішив відправити активіста до в'язниці суворого режиму на 12 років.

Активіст має проблеми зі здоров'ям, у нього серцево-судинні захворювання. Під час першого засідання йому стало зле. У Сімферопольському СІЗО українець скаржився на відсутність медичної допомоги. За це окупанти переводили його з однієї камери в іншу.

Активіст запевняє, що кожні наступні умови були гірші ніж в попередній.

Читайте також
"Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео) "Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео)
Окупаційна влада у Криму продовжує геноцид кримськотатарського народу, що триває протягом останніх 7 років у тимчасово окупованому півострові. Уряд РФ вкотре здійснив низку репресій проти представників кримськотатарського народу. Голова Культурного центру кримських татар у Львові Ернест Абкелямов прокоментував журналістам ПравдаТУТ News незаконні дії окупаційної влади у Криму.
В окупованому Криму на виборчу дільницю прийшов чоловік у костюмі коня (відео) В окупованому Криму на виборчу дільницю прийшов чоловік у костюмі коня (відео)
17 вересня у Росії стартували вибори, на яких люди обиратимуть депутатів Держдуми, а також вищих посадових осіб суб'єктів країни.
"Перетворився в морський порт": у Сімферополі затопило аеропорт (відео) "Перетворився в морський порт": у Сімферополі затопило аеропорт (відео)
У Криму аеропорт "перетворився на порт", його заполонили "заполонили" тазики.
Loading...
Load next