З українським COVID-сертифікатом можна буде потрапити до Швейцарії

З українським COVID-сертифікатом можна буде потрапити до Швейцарії
Україна та Швейцарія домовилися про взаємне визнання сертифікатів про вакцинацію від COVID-19.

Радий анонсувати, що ми домовилися про визнання сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 для вільних і безпечних подорожей громадян і бізнесу. Обмін нотами вже відбувся, – розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільної із федеральним радником, віце-президентом та головою Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассісом прес-конференції обговорили питання щодо коронавірусу в країнах.

Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат має дві опції (так звані "жовтий" або "зелений"). Так званий "жовтий" сертифікат має інформацію про перше щеплення, а "зелений" – про повний курс. 

Нагадаймо, застосунок Дія, який допомагає українцям у вирішенні великої кількості проблем, які стосуються державних послуг та ковідних сертифікатів. Керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про впровадження електронних лікарняних, COVID-сертифікати та їх роботу у застосунку, а також про онлайн оформлення субсидій та зміни місця реєстрації.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
"Вакцина": слово 2021 року за американським словником Merriam-Webster "Вакцина": слово 2021 року за американським словником Merriam-Webster
Американський словник Merriam-Webster обрав своє слово 2021 року.
Данія запровадила нові правила для в'їзду з України Данія запровадила нові правила для в'їзду з України
25 жовтня 2021 данський уряд скасував дію національної кольорової моделі, що групувала країни за рівнем захворюваності на Covid-19. З цієї дати обмеження на поїздки до Данії спрощені.
У Польщі виявили понад пів тисячі несправжніх COVID-сертифікатів з України(відео) У Польщі виявили понад пів тисячі несправжніх COVID-сертифікатів з України(відео)
Прикордонна служба Польщі цьогоріч на відрізку кордону з Україною виявила понад пів тисячі підроблених COVID-cертифікатів про щеплення, які надавали громадяни України при в’їзді до РП.
Loading...
Load next