У суді з MH17 прозвучали перші суми компенсацій

У суді з MH17 прозвучали перші суми компенсацій
Юристи кажуть, можна було і без них, але не бачать каяття обвинувачених.

17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий в небі над Донецькою областю. Усі 298 осіб, які перебували на борту, загинули.

24 травня 2018 року Спільна слідча група з розслідування катастрофи рейсу MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації. У червні 2019 року слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи MH17.

Процес у справі MH17 в окружному суді Гааги почався 9 березня 2020 року. Судовий процес стосується перших чотирьох обвинувачених у збитті літака рейсу MH17.

Підозрювані троє громадян Росії і один України:

  • Ігор Гіркін;
  • Сергій Дубинський;
  • Олег Пулатов;
  • Леонід Харченко.

Їх звинувачують у причетності до трагедії рейсу МН17 Малазійських авіаліній.

Стороні потерпілих у катастрофі рейсу MH17 над Донбасом не залишається нічого, окрім як вимагати матеріальної компенсації. Про це заявила представниця родичів жертв аварії Арлетт Шейнс під час слухань у середу. Повідомляє УНН.

Грошова сума ніколи не може скасувати або повернути назад те, що сталося. Гроші не можуть повернути час назад, не можуть залікувати рани, не повернуть те, що було, і не змусять винуватців всього цього болю і страждань взяти на себе відповідальність. Понад те, гроші і біль і страждання — незрівнянні речі. І з цієї причини досить складно висловити біль і страждання грошима, — заявила юристка.

 

За її словами, Верховний суд у цьому зв'язку також зіслався, що прийняття на себе відповідальності і каяття осіб, які були причетні до завданих болю і страждань, можна вважати альтернативними способами компенсації.

Проте обвинувачені та інші особи, причетні до катастрофи MH17, систематично позбавляли родичів цих альтернативних форм визнання. Вони не співпрацюють у встановленні фактів, не беруть на себе відповідальність, а з точки зору відповідальності обвинувачених ніде не знайти. Тут немає участі, жестів співчуття. І в цій ситуації у родичів немає іншого вибору, окрім як вимагати компенсації, - сказала Шейнс.

Жоден родич, за словами юристки, не просив про компенсацію "матеріальних збитків", таких, як витрати на похорон — йдеться про нематеріальні збитки. Представники потерпілих хочуть використовувати українське законодавство для ухвалення рішення про компенсацію.

Найближчі родичі жертв катастрофи MH17 просять мінімум 40 тис.євро і максимум 50 тис. євро. Брати і сестри не мають права на компенсацію, а це близько 250 осіб.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео) Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео)
У Нідерландах 6 вересня поновився судовий процес у справі MH17 - слово надали рідним і близьким загиблих, які мають намір розповісти суду про своє горе і наслідки катастрофи. Передбачається, що виступи родичів будуть "надзвичайно емоційними".
Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну
Група нідерландських прокурорів та слідчих готові приїхати в Україну для напрацювання кроків у справі збитого малазійського Боїнга МН17.
Авіакатастрофа МАУ: Іран виплатить компенсації родичам загиблих до рішення суду Авіакатастрофа МАУ: Іран виплатить компенсації родичам загиблих до рішення суду
Іран планує повністю виплатити компенсації сім'ям загиблих у катастрофі літака авіакомпанії МАУ біля Тегерана в якій загинуло 176 осіб, з них 11 - українці.
Loading...
Load next